Dolar 32,3773
Euro 35,0541
Altın 2.326,75
BİST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ERZURUM EKİBİ İZMİR’E UÇTU

ERZURUM EKİBİ İZMİR’E UÇTU
31 Ekim 2020 11:29

İZMİR‘de yaşanan, 25’i aşkın insanımızın ölümüne, bin’e yakın vatandaşımızın da yaralanmasına neden olan üzücü depremin ardından Erzurum’dan arama kurtarma ekipleri uçakla deprem bölgesine gönderildi.

Tarihçi, yazar İsmail Habip Sevük’ün yıllar önce Erzurum’u anlatan yazısında kaleme aldığı  ve “Şark tarafından ne vakit bir harp patlarsa, devlet hemen bağırırdı: Aman kahraman Erzurum! Amana zamana lüzum yok; madem ki kahramandır, balını yapan arı gibi, o da kahramanlığı yapacak” diye yazdığı, tanımladığı bir olay dün akşam bir kez daha, kısmen gerçekleşti, Erzurum’dan özel donanımlı arama, kurtarma ekibi İzmir’e, deprem bölgesine gönderildi.

İzmir’i ve tüm Ege’yi sarsan depremin sonrasında Büyükşehir Belediyesi Arama, Kurtarma Ekipleri de harekete geçti. Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in talimatıyla İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Timi, özel kurtarma araç ve teçhizatlarıyla birlikte Erzurum Askeri Havaalanı’ndan askeri kargo uçağıyla deprem bölgesine hareket etti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle kurtarma çalışmalarına katılmak üzere özel arama ve kurtarma ekibimizi havayoluyla İzmir’e gönderdik. 50 bin kişi kapasiteli mutfak TIR’ımız da hazır beklemede… İzmirli kardeşlerimize yardım için hazırız. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.