Dolar 32,3656
Euro 35,1270
Altın 2.324,44
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ERZURUM İNSANI, ŞEHİTLERİNİ UNUTTU

ERZURUM İNSANI, ŞEHİTLERİNİ UNUTTU
23 Aralık 2018 16:55 | Son Güncellenme: 23 Aralık 2018 17:32

SARIKAMIŞ Harekatı’nın 104’üncü anma yıldönümünde Erzurum insanı sınıfta kaldı. Şenkaya’nın Bardız Bölgesi’nde, Erzurum Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenen anma törenine Erzurum’dan “yok” denecek kadar az vatandaşın katılması, üzüntüyle karşılandı.

Vali Okay Memiş’in yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz’ın dışında bazı kurum amirlerinin hazır bulunduğu Allahuekber Şehitleri’ni Anma Törenleri’ne, Türkiye İzcilik Federasyonu izcilerinin yeri-göğü inleten marşları ile yine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’nin gösterileri renk kattı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, Prof. Dr. Bingür Sönmez ve arkadaşları ile İstanbul’dan gelen davetlilerinin hazır bulunduğu anma törenlerinde gözler, Erzurum Gençlik Merkezi’nin gençlerini aradı. Törenlerin geçen yıllara oranla hayli sönük geçmesi ve kalabalıkların olmaması, BB Erzurumspor-Kayserispor maçının aynı saate denk gelmesine bağlandı. Şehirde anma törenleriyle ilgili duyuru ve tanıtımın yapılmamasının da, katılımın az olmasında etkili olduğu ifade edildi.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencilerinin yanısıra Polis Okulu öğrencileri ve jandarma ekipleri ile diğer katılımcıların İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okumalarıyla birlikte başlayan anma töreninde, cami minaresine sancak asıldı, ezan okundu. Törende bir rütbeli asker de, harita üzerinde harekat ile ilgili bilgi verdi.

Mehteran ekibinin kahramanlık türkülerinin ardından yürüyüş başladı. Yürüyüş sırasında Türkiye İzcilik Federasyonu üyesi gençler, marşlarla karlı dağlara doğru yürüdüler. Hasta yatağından kalkarak törenlere katılmak üzere Erzurum’a gelen İzci Lideri Hasan Subaşı ile birlikte dağda geceleyecek izcilere, yabancı ülkelerden gelen konukların da eşlik edeceği kaydedildi. Haber ve Fotoğraflar: Muzaffer TAŞYÜREK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.