Dolar 32,5176
Euro 34,7276
Altın 2.489,33
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM KELEBEKLERİ VE YAŞAM ALANLARI YOK EDİLMESİN!

ERZURUM KELEBEKLERİ VE YAŞAM ALANLARI YOK EDİLMESİN!
31 Temmuz 2019 03:52

ŞAİR Erzurum için, “Yazı başka, kışı bir başka güzel” demiş. O mısraları kaleme alan şairi yanıltmayacak bir görüntü Palandöken’de her daim yaşanıyor.

Palandöken Belediyesi’nin sorumluluğunda olan ve “kelebekler vadisi” olarak da tanımlanan koruluğa sahip çıkılması istendi.

Yaz aylarında hem yurtiçi ve hem de yurtdışından çok sayıda kelebek fotoğrafçısının uğrak yeri olan Palandöken Koruluğu’nda yeni düzenlemeler yapılacağı haberi, özellikle kelebekseverlerin iştahını kaçırttı.

Erzurum’un kelebek potansiyeli açısından son derece önemli bir yer olduğunu belirten kelebek sevdalısı insanlar, “Ne yazık ki, bu potansiyel iyi değerlendirilmiyor. Yetmiyormuş gibi, kelebeklerin yaşam alanları da her geçen yıl biraz daha daraltılıyor” diyorlar.

PİKNİK ALANI, ÇEVRE KİRLİLİĞİ ANLAMI TAŞIYOR

Palandöken Koruluğu’nun, doğal haliyle mutlaka korunması gerektiğini belirten kelebek fotoğrafçıları, “Söz konusu yer, ülkemizde bu işe gönül vermiş herkes tarafından iyi biliniyor. Burada çok sayıda kelebek türü yaşıyor. çekilen fotoğraflar ilgili sitelerde yayınlandıkta, Erzurum’a duyulan ilgi daha da artıyor. Son gelişimizde Erzurum Valiliği’nin talimatıyla o vadide piknik yerlerinin yapılacağını öğrendik. Doğrusu çok üzüldük. Piknik yeri demek, ülkemizde ne yazık ki çevre kirliliği anlamı taşıyor. Bu vadi bugüne kadar korunmuş, korunmaya da devam etsin. Bizler, Erzurum Valisi sayın Okay Memiş’ten doğaya, doğal hayat ve pek tabi ki kelebeklere sahip çıkmasını istiyor ve bekliyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.