Dolar 32,5771
Euro 34,7943
Altın 2.511,15
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ERZURUM OVASI, NEDEN KUŞ CENNETİ OLMASIN

ERZURUM OVASI, NEDEN KUŞ CENNETİ OLMASIN
14 Nisan 2019 15:42

ÇOK eski yıllarda, Erzurum Ovası’nın sazlıkla kaplı olduğu bilinir. Zaman içinde, NATO tarafından Hava Radar Komutanlığı kurulacak denilerek kurutulan Erzurum Ovası’nda, taban suyunun da giderek yükselmesi, ortaya bahar aylarında çok ilginç görüntüler çıkmasına neden oluyor.
FOTOĞRAF tutkunları tarafından “kaçırılmaz fırsat” olarak görülen nefes kesen manzaralar, bu yıl da kendini göstermeye başladı.
OVA’nın her iki yanında, eriyen kar sularının oluşturduğu göle, başta Palandöken olmak üzere çevredeki karlı dağların yansıması, muhteşem görüntüleri de beraberinde getiriyor.
BAHARIN gelmesiyle birlikte her yıl on binlerce kuşun, yumurtlamak ve üremek amacıyla Erzurum ve yöresine geldiği biliniyor. Tarım anlamında çok fazla verimin elde edilip-edilmediği meçhul olan bu ovanın, eskiden olduğu gibi, sazlığa dönüştürülmesi ve kuş cenneti haline getirilmesini isteyenlerin sayısı hiç de az değil.
BÖYLESİ bir önerinin çeşitli mahfillerde tartışılması isteniyor. Biz de çektiğimiz görüntüleri paylaşarak, böylesi önemli bir konunun gündeme gelmesine önayak olalım istedik. erzhaber

 

https://www.facebook.com/Erzurumdanhaberler25/videos/232353517636041/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.