Dolar 32,5771
Euro 34,7943
Altın 2.511,15
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

ERZURUM SİYASETİNDE NEFES KESEN YARIŞ

ERZURUM SİYASETİNDE NEFES KESEN YARIŞ
23 Mart 2023 19:07 | Son Güncellenme: 23 Mart 2023 22:31

SEÇİMLERE 52 gün kaldı. Kimi partide aday adaylığı başvuruları sona erdi, kimi partide de yarın (24 Mart 2023) son bulacak.

Toplamda 6 milletvekili çıkartma hakkına sahip Erzurum’da, şu ana kadar çeşitli partilerden başvuran aday adaylarının sayısının 200’ü geçtiği, dolayısıyla bir vekilliğe ortalama 35 kişinin talip olduğu ortaya çıktı.

AK PARTİ NE DURUMDA

Milletvekili aday adaylığı başvurularının son bulduğu Ak Parti, her seçimde olduğu gibi, bu seçimde de “en çok” aday adayının başvurduğu parti oldu.

Ak Parti’den milletvekili seçilmek için başvuran aday adaylarının sayısı 126’yı buldu.

Bir önceki seçimde Ak Parti’den aday adaylığı için başvuranların sayısı 143’e ulaşmıştı..

Bu seçimde “sürpriz karar” cumhuriyet tarihinin “aralıksız en uzun süreli sağlık bakanı” olarak anılan ismi Prof. Dr. Recep Akdağ’dan geldi.

Sosyal ağlarda Recep Akdağ’ın “artık yeter” dediği ve aday adayı olmadığı haberleri yer aldı.

GÖZLER İYİ PARTİ’DE

Erzurum’da seçimlerin “güçlü” partilerinden birisi olarak gösterilen İYİ Parti’de milletvekili aday adaylarının sayısının 30’u geçtiği, kesin sonucun yarın akşam başvuru saatinin son bulmasıyla birlikte ortaya çıkacağı kaydedildi.

Ankara’da yapılan görüşmeler sonrasında Erzurum’da seçimlere “tek başına” girmesi neredeyse kesinleşen İYİ Parti’de milletvekili adaylarının “ön seçimle” belirlenmesi ihtimalinin ağırlık kazandığı, üyelerin oy kullanacağı seçimin 1 ya da 2 Nisan tarihlerinde yapılacağı öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

İki hafta kadar önce bir araya gelen Millet İttifakı’nı oluşturan parti il başkanlarının ortaklaşa aldıkları “ittifak” kararının Ankara’dan onay almaması, “şimdi ne olacak?” sorusunu beraberinde getirdi.

İYİ Parti’nin seçime “tek başına” gireceğinin büyük ihtimalle kesinleşmesi, gözleri ittifakın diğer bileşenlerine çevirdi.

Millet İttifakı’nı oluşturan DEVA, CHP, Demokrat, Gelecek ve Saadet Parti il başkanlarının yeni bir yol haritası çizmek amacıyla görüşmelere başlayacakları belirtildi.

Her bir aday adayının oldukça “iddialı” olduğu İYİ Parti’de milletvekili listesinde ilk sıraya hangi adayın yerleştirileceği, 6 kişilik listenin kimlerden oluşacağı şimdiden merak konusu oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.