Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM SİYASETİNDE ÖZLENEN HAREKETLER

ERZURUM SİYASETİNDE ÖZLENEN HAREKETLER
8 Şubat 2021 19:50 | Son Güncellenme: 8 Şubat 2021 19:51

SİYASİ partilerin il yöneticileri içinde “en deneyimli” isim olarak göze çarpan, uzun yıllar ara verdiği politika kulvarına, DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı olarak dönen, döndüğü günden beri izlediği yapıcı ve pozitif siyasetle dikkat çeken Vahit Bingöl, çıtayı biraz daha yukarı yükseltti, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını Erzurum’un sorunlarını bire bir, yüz yüze görüşmek amacıyla ziyaret kararı aldı. Görüşme maratonuna bugün başlayan DEVA ekibi, CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi ile Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral’a konuk oldu.

  

Anavatan Partisi’nin iktidar yıllarında Erzurum İl Başkanı olarak hafızalarda iz bırakan, sonrasında kenara çekilen ve “siyasette yokum” diyen Vahit Bingöl, 17 yıl sonra DEVA Partisi’nden gelen kurucu il başkanlığı teklifini kabul ederek politika kulvarına dönüş yapmıştı. Görevi üstlendikten sonra hızla il ve ilçe teşkilatlarını oluşturan, DEVA Partisi’nde “ilk ilçe seçimi yapan/yaptıran il başkanı” olarak kayıtlara geçen, Genel Başkan Ali Babacan’ı, il kongresinde ağırlayan ve aksaksız bir program uygulayarak göz dolduran Vahit Bingöl, kongrelerin ardından ilçe ve köy gezileri başlatarak, Erzurum siyasetine ciddi bir hareketlilik getirmişti.

Gerek korona salgını ve gerekse kış nedeniyle gezilerine bir süre ara veren Vahit Bingöl, dinlenme döneminin ardından siyasi parti yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla yakınlaşma, tanışma, görüşme, dolayısıyla Erzurum’un sorun ve sıkıntılarını bir araya gelerek değerlendirme kararı aldı. Yönetim kurulunda alınan karar sonrasında HADEP hariç diğer tüm siyasi partilerden randevu talep eden DEVA İl Başkanı Bingöl, bugün kalabalık bir partili grubuyla ziyaretlerine başladı.

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik’in şehir dışında olacakları için ileri bir tarihe sarkıttıkları randevu talebine olumlu cevap veren CHP İl Başkanı Bülent Oğuz , Gelecek Partisi İl Başkanı Avukat Zinnur Kara ve İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar’ın yanısıra Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ile görüşen ve Erzurum siyasetinde özlenen bir tablonun gerçekleşmesine ön ayak olan Vahit Bingöl, görüşmelerin son derece sıcak ve samimi bir atmosferde ceryan ettiğini bildirdi.

Dünyayı ve ülkemizi kasap kavuran korona illeti yüzünden daralan ekonominin çaresizliğe ittiği esnafın, iş dünyasının ve sarstığı kamu düzeninin görüşmelerin odak noktasını oluşturduğunu belirten Başkan Bingöl, randevu taleplerine olumlu cevap veren parti il başkanları ve STK yöneticilerine teşekkür etti. Randevu talebinde bulunduğu diğer parti yönetimleri ve STK temsilcilerinden de olumlu cevap almayı ümit ettiğini kaydeden Başkan Bingöl, ziyaretler tamamlandıktan sonra, edindikleri bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını, sorunlara hep birlikte, el ele vererek çözüm yolları aramayı ümit ettiklerini söyledi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.