Dolar 32,5026
Euro 34,9702
Altın 2.430,39
BİST 9.812,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ERZURUM TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI KOLONUDUR

ERZURUM TÜRKİYE’NİN TAŞIYICI KOLONUDUR
11 Şubat 2021 16:20 | Son Güncellenme: 11 Şubat 2021 17:46

PARTİSİNİN Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile genel idare kurulu üyelerini evsahibi sıfatıyla Erzurum’da ağırlayan Naci Cinisli, basın ile bir araya geldikleri toplantıda Tekstilkent’i “ikinci atlama kulesi vakası” olarak değerlendirdi, “Yapılan Erzurum’a ihanetten başka bir şey değildir” dedi.

Havayolu ile gelen ve geceyi de Erzurum’da geçirecek olan İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof.Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Genel İdare Kurulu Üyeleri Berna Sukaş, İsmet Koçak, Celal Karapınar ile Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, parti binasında düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını cevaplandırdılar.

VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMEYE GELDİK

Üniversite eğitimini Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yaptığı için Erzurum’u iyi bildiğini söyleyen İsmail Tatlıoğlu, vatandaşın sorun ve sıkıntılarını yerinde görmek, yapılan eleştiri ve değerlendirmelere kulak vermek amacıyla Erzurum’a geldiklerini hatırlattı. Prof. Dr. Tatlıoğlu’nun yaptığı değerlendirmelerden ziyade, toplantıya Erzurum Milletvekili Naci Cinisli’ni, Tekstilkent ile ilgili sözleri damgasını vurdu.

CİNİSLİ BOMBARDIMANI

İstihdama katkı sağlamak amacıyla Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve KUDAKA’nın katkılarıyla yapılan ve faaliyete geçen fabrika binalarının son durumunu görmek amacıyla Tekstilkent’e gittiğini, gördükleri karşısında da ciddi anlamda üzüldüğünü belirten Naci Cinisli, bu yatırımı Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan, ancak sonraki zamanda zemininde kaymalar oluşan, pistleri darmadağın olan atlama kulelerine benzetti. Kimi binanın zemininde kayma oluştuğu için, en az 600 işçinin yaşanan sorunlar nedeniyle ücretsiz zorunlu izne çıkartıldığına dikkati çeken Cinisli, “Bu yapılanlar Erzurum’a ihanetten başka bir şey değildir” diye konuştu.

SOKAĞIN GÜNDEMİ ÇOK FARKLI

İsmail Tatlıoğlu ise değerlendirmeleri sırasında “Kamu yönetiminde ayrımcılık ve liyakatsızlık var” dedi ve bu olumsuzluğun derin izlerinin Erzurum’da çok net şekilde görüldüğüne işaret etti. Üniversiteyi Erzurum’da okuduğunu ve Atatürk Üniversitesi’nden mezun olduğunu bildiren Tatlıoğlu, sokağın gündemi ile iktidarın gündeminin biri birinden çok farklı olduğunu öne sürdü. Erzurum’da fert başına düşen milli gelirin sürekli gerilediğini rakamlarıyla ortaya koyan Tatlıoğlu, “Erzurum’da fakirlik almış başını gidiyor.  Oysa Erzurum bulunduğu konumu itibarıyla ülkemizin taşıyıcı kolunlarından birisidir. Bu şehirde yaşayan insanlar için pozitif ayrımcılık yapılsın istedik. Milletvekili arkadaşımız Naci Cinisli, Erzurum için özel kanun teklifleri hazırladı, doğalgaz bu şehirde yüzde 30 daha ucuza satılsın. Kadınlara sigorta imkanı sağlansın dedi, ama her iki yasa teklifi de TBMM’de iktidar partisi ve ortağı MHP tarafından desteklenmedi. Erzurum’un tarımı, hayvancılığı ile mutlaka desteklenmesi, kalkındırılması gerekir” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.