Dolar 32,3292
Euro 35,0378
Altın 2.280,52
BİST 8.996,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

ERZURUM VE EYOF 2017 BÜYÜK ÖVGÜ ALDI

ERZURUM VE EYOF 2017 BÜYÜK ÖVGÜ ALDI
18 Şubat 2017 09:10

EYOF  2017’de yarışmalar tamamlanırken, organizasyonun kapanışı nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşmacılar, Erzurum’a methiyeler dizdi, “Erzurum iyi bir olimpiyat organizasyonu da çıkaracaktır, bundan emin olduk” dediler.

Snow Dora Otel’de düzenlenen basın toplantısına Avrupa Olimpiyat Komiteleri Genel Sekreteri Rafaelle Pagnozzi, EYOF Koordinasyon Komisyonu Başkanı Liney Halldorsdottir, EYOF 2017 Erzurum Genel Koordinatörü Necati Kaplan katıldı.

Olimpiyat Komitesi Genel Sekreteri Rafaelle Pagnozzi, “EYOF 2017’nin en iyi EYOF olacağını belirtmiştim. Bunda da yanılmadım. Erzurum anılarımızda en iyi kış festivali olarak kalacak. Ulusal ve bölgesel yetkililere teşekkür etmek istiyorum. Türk sporunun yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum çünkü burada çok güzel spor kompleksleri bulduk. Şunun özellikle altını çizmem gerekiyor ki; bu organizasyonda emeği geçen Türk yöneticilerine övgü yağdırmak için daha fazla kelime bulamıyorum şu an. Oldukça başarılı bir festival geçirdik. Erzurum’a bir daha gelmeyi düşünüyorum, belki bir olimpiyat organizasyonu için. Eminim Erzurum iyi bir olimpiyat organizasyonu da çıkaracaktır” dedi.

BAŞARINIZLA GURUR DUYABİLİRSİNİZ

EYOF Koordinasyon Kurulu Başkanı Liney Halldorsdottir ise yaptığı değerlendirmede, organizasyon komitesinin iyi işler çıkarttığını söyledi. “Organizatörler gece gündüz bu organizasyonun başarılı olması için çalıştı ve inanıyorum ki bunu başardılar” diyen Liney Halldorsdottir, şöyle devam etti:

“- Konuştuğum genç sporcular ve antrenörler oldukça memnunlar ve Erzurum’dan iyi anılarla ayrılacaklar. EYOF, katılan çoğu sporcunun ilk büyük organizasyonu olacak. Eminim ki bu organizasyon, sonsuza kadar onların anılarında kalacak. Ben de herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Genel Koordinatör Necati Kaplan’a çabaları ve katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu festival Erzurum’daki ve Türkiye genelindeki birçok gence ilham verecek. Spor, inanıyorum ki huzur ve barışı sağlayabilir ve bu hepimiz için çok önemli. Sporla ilgilenenler sporun değerini daha da artırıyorlar ve bu bana güven veriyor. Ben eminim ki Erzurum ve Türkiye için bu büyük bir fırsat olacak bu. Erzurum’dan iyi anılarla ayrılıyorum. Şu an Erzurum’a gelişimden önce olduğundan daha fazla arkadaşa sahibim. Bu da Türk insanının doğasını gösteriyor. Herkese katkıları için çok teşekkür ediyorum. Bu festivalle ve Erzurum’la gurur duyabilirsiniz.”

TOPLAM BİN 311 MİSAFİRİ AĞIRLADIK

EYOF 2017 Erzurum Genel Koordinatörü Necati Kaplan ise yaptığı değerlendirmede şu bilgileri verdi:

“EYOF 2017’ye toplamda 675 sporcu katıldı. Ekip şefleri, antrenörler, idareciler ve teknik ekibin toplamı 436 kişi. Bunun yanı sıra Avrupa Olimpiyat Komiteleri Başkanı ve misafirleri kapsamında 120 kişiden oluşan VIP konuklarımız vardı. Uluslararası federasyonlardan görevlendirilen teknik delege ve hakem gibi 80 görevlimizi de misafir ettik. Toplamda 1311 katılımcı vardı. Açılışımıza 10 binin üzerinde seyirci geldi ve çeşitli ulusal kanallarda açılışımız canlı yayınlandı. Toplamda 38 madalya töreni gerçekleştirildi. 100’ün üzerinde madalya verdik. En çok mutlu olduğumuz sonuç sakatlıkların olmamasıdır. Herhangi bir kaza da yaşamadık. Avrupa Olimpiyat Komitesi yöneticileri gerekli bilgileri verdi ama onların son derece pozitif değerlendirmeleri beni, ekibimi ve bin 200 kişiyi son derece memnun etti. Kendilerine de biz çok teşekkür ediyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.