Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERZURUM’DA GÜZEL İŞLER DE OLUYOR

ERZURUM’DA GÜZEL İŞLER DE OLUYOR
5 Mayıs 2017 02:39 | Son Güncellenme: 5 Mayıs 2017 10:25

ATATÜRK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini üstlendikten sonra, hem fakültesinin saygınlığını öne çıkartmak ve hem de etkinlikleri ile varlığını çok daha fazla hissettirmek için gayret gösteren prof. Dr. Mustafa Bulat, güzel işler yapmayı sürdürüyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız’ın başkanlığını yaptığı Üniversitelerarası Kurul Sanat Dalları Eğitim Konseyi’ni Erzurum’da ağırlamaya hazırlanan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, Türkiye’nin dörtbir yanından 62 fakülte ve konservatuvarın dekan ve müdürlerini Erzurum’da toplayacak.

MEKAN OLARAK ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SEÇİLDİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin öncülüğünde toplantılar yapan Sanat Dalları Eğitim Konseyi’nin bu yıl mekan olarak kendilerine Atatürk Üniversitesi’ni, dolayısıyla da Güzel Sanatlar Fakültesi’ni seçtiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Bulat, sanatın hemen her dalına gönül vermiş, emek harcamış çok sayıda “güzel insanı”, Erzurum’da, Atatürk Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.

ERZURUMLU BİR REKTÖR BAŞI ÇEKİYOR

Her yıl, belirlenen bir üniversitede biraraya gelen güzel sanatlar fakülteleri ve konservatuvarların dekan, müdür ve yöneticilerinin, sanat alanında yaşanan sorun ve sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla toplantılar yaptıklarını, görüş belirttiklerini, açılan sergilerde de sanatsal etkinliklere imza attıklarını hatırlatan Dekan Bulat, “Bu yıl, aslen Erzurumlu olan ve halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Yalçın Karayağız hocamız, toplantı için memleketini tercih etti. Bu tercih hepimizi hem mutlu etti ve hem de heyecanlandırdı. Sanata ömür vermiş onlarca dekanı ve yöneticiyi Erzurum’da ağırlayacak olmanın mutluluğu içindeyiz. İki gün sürecek konsey toplantılarının ilk gününde (5 Mayıs) sorunların tartışılacağı toplantılar yapılacak, 48 eserden oluşan sergimiz açılacak ve gezilecek. İkinci gün de konuklarımızı Uzundere’ye taşıyacak ve Erzurum’un güzelliklerini görmelerini sağlayacağız. Bize evsahipliği yapacak olan Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy’a şimdiden teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.