Dolar 32,3684
Euro 34,9598
Altın 2.325,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ERZURUM’DA NELER OLUYOR?

ERZURUM’DA NELER OLUYOR?
23 Ekim 2018 15:26 | Son Güncellenme: 23 Ekim 2018 15:30

DÖNEMİN Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in “özel” çaba ve girişimleriyle Hollandalı bir şirkete ihale edilen, ihale aşamasında ciddi eleştirilerin yapıldığı ve iddiaların ortaya atıldığı Yenişehir’deki alışveriş merkezinde, şimdilerde kaç işyerinin boş olduğu, yeni yılda da işletmecilik adına nasıl bir yol izleneceği merak konusu oldu.

Kapılarını “Erzurum AVM” adıyla müşterilerine açan, ilk açıldığı günlerde izdiham yaşanan, özellikle gıda ürünlerinin satıldığı Carrefour’da koliler dolusu yağların kapışıldığı Forum AVM’de, geçen yıl MNG Alışveriş Merkezi’nin açılmasıyla birlikte bazı işyerleri kapanmıştı.

CAZİBE KAYBOLDU

Forum AVM’nin “en popüler” mağazalarından Carrefour’un da, kepenk indirmesiyle birlikte cazibesinden çok şey kaybeden alışveriş merkezinde eksiklerin giderilmesi adına beklenen hamleler de gelmeyince, akıllara “Acaba AVM işletmeciliği noktasında ülkemizin deneyimli kurumlarından birisi olan Forum yoksa Erzurum’dan gidiyor mu?” sorusu takıldı.

Öte yandan, dövizde yaşanan tırmanışın, işyeri kiralarını astronomik düzeylere çıkarttığı Erzurum’da, gerek MNG ve gerekse Palerium da dahil olmak üzere üç alışveriş merkezinde, işyeri kiralarının döviz yerine TL üzerinden ayarlanması isteniyor. Yıl sonuna kadar dövizi 3,5 TL’den sabitleyerek, kiracılarına kolaylık sağlayan MNG’de, yıl sonunda nasıl bir yol izleneceğini bilemeyen kiracıları, belirsizlik tedirgin ediyor.

STK BAŞKANLARI YATIŞTA

Kent ekonomisine hareketlilik getirecek yerde “kambur” olmaya başlayan işyerleri ile ilgili olarak başta Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Böirliği (EESOB) ve Erzurum Ticaret Borsası’nın (ETB) harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Bizim anlı şanlı sivil toplum kuruluşlarımız ne yapar, hangi soruna çare ararlar belli değil. Ülkenin sıkıntıda olduğu, insanların çaresizlik içinde kıvrandığı böylesi bir devirde, STK’ların umursamaz tavrı hiç de yakışık almıyor. Daha birkaç ay önce yönetimlerini yeniden belirleyen, kan tazaleyen STK’ları sorunların üzerine eğilmeye, çareler üretmeye öi heyecan pompalamaya çağırıyoruz. Başkanlar kusura bakmasınlar ama, STK’lar yatış yeri olmaktan çıkartılmalı” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.