Dolar 32,5351
Euro 34,9450
Altın 2.439,05
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

ERZURUM’DA TEBRİZ RÜZGARI

İRAN’DA HER YIL 21 MART GELDİĞİNDE COŞKUYLA KUTLANAN NEVRUZ BAYRAMI’NIN ESİNTİLERİ ERZURUM’DA DA YAŞANDI. TEBRİZ’DEN GELEN AZERİ SANATÇI TOPLULUĞUNUN SESLENDİRDİĞİ TÜRKÜLERİN YANINDA, HALK DANSÇILARININ GÖSTERİLERİ BEĞENİ İLE İZLENDİ.

ERZURUM’DA TEBRİZ RÜZGARI
23 Mart 2022 14:27 | Son Güncellenme: 23 Mart 2022 16:37

İRAN’da gösterişli şekilde kutlanan Nevruz heyecanını ve yaşadıkları sevinci paylaşmak amacıyla Erzurum’a gelen ve burada bir ortak şölende sahne alan Tebrizli sanatçılar, gösterdikleri performans ile herkesten tam not aldı. Yöresel ezgi ve türküleriyle Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Salonu’nu dolduran çok sayıda insana hoş saatler yaşatan ekibin sahnelediği “çoban dansı” büyük beğeni topladı.

Dün akşam, 15 Temmuz Milli İrade Salonu yine tarihi günlerinden birini yaşadı. İran’dan gelen sanatçı topluluğunun konser ve dans gösterilerini izlemek amacıyla salonu dolduran çok sayıda insan, akşamın ilerleyen saatlerine kadar programları beğenerek, keyifle izledi.

İÇOĞLU YÖNETTİ, SANATÇILAR SÖYLEDİ

Kişiliğinin yanında işindeki titizliği ile de dikkat çeken Erzurum Müzik Topluluğu’nun başarılı ismi Selçuk İçoğlu yönetimindeki müzisyenlerin ezgileri eşliğinde  halk müziğinden seçkin örnekler sunan Erzurumlu sanatçılar, izleyiciden tam not aldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzadeh ile Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Ümit Gergit’in yaptığı teşekkür konuşmalarını müzik ve halk oyunları gösterileri izledi. Başkonsolos Soltanzadeh, konuşmasında baharın müjdecisi, dostluk ve kardeşlik bayramı Nevruz’un önemine işaret etti.

Programın ilerleyen saatlerinde İran’ın Hoy Kenti’nden gelen dans grubu ve müzisyenlerin sergilediği performans parmak ısırttı.

Programın akışı sırasında sahne alan çoban kıyafetli Tebrizli dansçıların sopaları ile sergilediği oyun hem alkış ve hem de beğeni topladı.

YILDIRIM’A SÜRPRİZ

Alanında sadece Erzurum’un değil, ülkenin sayılı bilim insanları arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Nimet Yıldırım, belki de gecenin sürprizini yaşayan tek insan oldu.

İran’ın ünlü şairlerinin eserlerini Türkçe’ye çevirerek haklı bir gurur ve başarının sahibi olan, çalışmaları da İran’da taçlandırılan, ancak ülkemizde görmezlikten gelinen Nimet Yıldırım, isminin anons edilmesinin şaşkınlığını yaşadı.

Sahneye davet edilen Yıldırım’a başarı şiltini Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak takdim etti. Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan gece, Sarı Gelin düetiyle son buldu. erzhaber

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.