Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERZURUM’DAN ÇETELERİ TEMİZLEYEN ADAM

ERZURUM’DAN ÇETELERİ TEMİZLEYEN ADAM
22 Mayıs 2018 11:19

GÖREV yaptığı 29 ay içinde, şehri haraca bağlayan suç örgütlerine yönelik olarak düzenlediği operasyonlarla çeteleri çökerten ve halkın gönlünde taht kuran dönemin Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Eczacı Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş’ın ailesine taziye vermek için geldiği Erzurum’da dostları ile hasret giderdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaparken, 2009 yılında Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen ve iki ayrı dönemde toplam 29 ay hizmet veren Kamil Çolak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eczacı Odası Başkanı Hasan Fehmi Altıntaş’ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

POLİSEVİ’Nİ KURTARAN ADAM

Erzurum’da görev yaptığı yıllarda Altıntaş Ailesi ile kalıcı dostluklar kurduğunu hatırlatan Kamil Çolak ile, müteahhitlere peşkeş çekilmemesi için ciddi mücadeleler verdiği Polisevi’nde iftar sonrası sohbet ettik.

Polisevi’nin yerinde alışveriş merkezi türünde işler yapma niyetiyle projeler hazırladığını, kendisine de dönemin valisi ve bir Erzurum milletvekilinin ses çıkarmaması, oney vermesi için baskı yaptığı hatırlatan Kamil Çolak, “Burası Erzurum insanının malıydı, bizim de beytül mala sahip çıkmamız gerekiyordu. Vali Bey’e de, o milletvekili arkadaşa da bu işin olmayacağını, olamayacağını anlattım, ‘Ben buradayken buraya el sürdürtmem’ dedim. Bugün şükür burada oturuyorsak, bu bina halen ayaktaysa bunda bizim de bir payımız vardır diye düşünüyorum” dedi.

97 MAAŞ ÖDÜLÜ, 16 TAKDİRNAME

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar nedeniyle 97 maaş ödülü ile 16 da takdirname alan, ama tavizsiz tutumu nedeniyle de dönemin siyasetçilerinin boy hedefi haline gelen ve gerekçesiz yere görevinden alınan Kamil Çolak, aynı göreve mahkeme kararı ile geri dönmüştü.

Sonraları Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne tayini çıkartılan, oradan da emekliye ayrılan ve ankara’ya yerleşen Kamil Çolak, o günlerde, Erzurum’dan ayrılırken düzenlenen veda töreninde, belleklerde yer edinen bir konuşma yapmış, konuşmasında, Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, kolay kazançlar peşinde koşan devletler, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkûmdur” sözünü kendisine rehber edindiğini vurgulamıştı.

Erzurum’da görev yaptığı süre içinde terörle mücadelenin dışında, suçlularla da amansız mücadeleye girdiklerini anlatan Çolak, herkese dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç ve mezhep ayrılığı gözetmeksizin eşit olarak davrandıklarının altını çizmiş, hiçbir kişiye, aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanımadan yaklaştıklarını, devlet organlarıyla uyum içinde çalıştıklarını, hep ’tarafsızlık ilkesi’ni esas aldıklarını belirtmişti.

Erzurum’u unutmadığını, burada kalıcı dostluklar kurduğunu belirten Kamil Çolak, “Sizler aracılığı ile tüm dostlara ve erzurum’un vefalı insanlarına selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum” dedi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.