Dolar 32,5581
Euro 34,9788
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ERZURUMLULAR DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YAĞDIRIYOR

KAHRAMANMARAŞ’IN PAZARCIK İLÇESİ MERKEZLİ, 10 İLDE AĞIR HASARLARA VE CAN KAYIPLARINA YOL AÇAN DEPREM NEDENİYLE BAŞLATILAN YARDIM SEFERBERLİĞİNDE ERZURUM FARKINI “TARİHİ TEKERRÜR ETTİREREK” ORTAYA KOYUYOR.

ERZURUMLULAR DEPREM BÖLGESİNE YARDIM YAĞDIRIYOR
9 Şubat 2023 19:31 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2023 19:47

KAHRAMANMARAŞ’ın Pazarcık İlçesi merkezli depremin üzerinden dört gün geçti. 10 ilde büyük hasarlara ve can kayıplarına neden olan, ölü ve yaralı sayısının her geçen saat biraz daha arttığı deprem bölgesine yardım yağdıran Erzurumlular’ın samimi gayreti takdir topluyor.

AFAD tarafından yapılan son açıklamaya göre, ölü sayısının 17 bin 134’ü bulduğu, yaralı sayısının 70 bin 347’ye ulaştığı deprem bölgesine Erzurum’dan ve diğer illerdeki Erzurumlular’dan kamyon kamyon  yardım yağıyor.

YARALARI SARIYORLAR

Arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin de gönderildiği Erzurum’un, yaraların sarılması için gösterdiği canhıraş çaba, çoğu insana, “Vatan dardaysa Erzurum ordadır” sözünü hatırlatıyor.

Dönemin Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından İbrahim Sevük (1892-1954) “Yurttan Yazılar” isimli gezi türündeki eserinde Erzurum ile ilgili son derece çarpıcı tespitlerine yer vermiş…

TARİH TEKERRÜR EDİYOR

İşte o tespitlerin en can alıcı bölümü:

Yazar, “Nasıl, Erzurum mamur ve güzel mi?” sorusuna, yine kendisi cevap verir…

Bir cümbüş yerinde değil, bir serhâd beldesindeyiz. Şark tarafından ne vakit bir harp patlarsa, devlet hemen bağırırdı: Aman kahraman Erzurum! Amana zamana lüzum yok; madem ki kahramandır, balını yapan arı gibi, o da kahramanlığı yapacak… Kahraman her harpte yapacağını yaptı ve devlet harp bitince kahramanı unuttu. Kanını akıtmada Erzurum en önde; imar etmede ise, Erzurum çok uzakta. Vatana olun borcun, hiç bir vakit sonu olmaz; fakat borcundan ziyade, Erzurum vatandan alacaklıdır.”

KAMPANYA TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Dün olduğu gibi, bugün de üstlendiği misyonun gereklerini yerine hiç ikilemeden getiren Erzurum’da Valilik öncülüğünde başlatılan, Atatürk Üniversitesi ve ETÜ’nün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri ve çeşitli dernek, vakıf ve cemiyetlerin katkı yaptığı kampanya çığ gibi büyüyor

İsmail Habip Sevük’ün yazısında işaret ettiği gibi, amana, zamana ihtiyaç duymadan harekete geçen her Erzurumlu, ister
Erzurum’da olsun, ister İstanbul, İzmir, Kocaeli ve diğer şehirlerde, çoluğu çocuğu ile seferberlik ilan etmiş durumda.

SEVİMLİ GÖRÜNTÜLER

Tonlarca gıda maddesinin, binlerce kolinin paketlenerek deprem bölgesine sevk edildiği Erzurum Valiliği AFAD Toplama Merkezi’nde çok ilginç görüntülere de sıklıkla rastlanıyor.

İlerlemiş yaşlarına aldırış etmeden sırtlandığı koli, halı, ya da ısıtıcıyı ilgililere ulaştırmaya çalışan insanların yanı sıra, başındaki beresini, elindeki eldivenini çıkartarak tüm sevecenlikleri ile görevlilere uzatan çocukların görüntüsü, hemen herkese “Bir cümbüş yerinde değil, bir serhad beldesindeyiz” dedirtiyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.