Dolar 32,5542
Euro 34,8270
Altın 2.430,56
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

GÜLER KARDEŞLER’İ ÖLÜME GÖTÜREN KAZA BAKIN NASIL OLMUŞ

GÜLER KARDEŞLER’İ ÖLÜME GÖTÜREN KAZA BAKIN NASIL OLMUŞ
20 Ağustos 2017 17:47 | Son Güncellenme: 20 Ağustos 2017 18:24

TORTUM‘un Aksu Köyü’nün hemen önünden geçen en az yüzde 50 eğimli yolda, fren sistemi tutmayan ve devrilen TIR’ın neden olduğu kazada hayatını kaybeden ve bugün gözyaşları arasında toprağa verilen Sedanur (17) ve Burcu (12) Güler kardeşlerin, iddia edildiği gibi, kamyonun değil, kamyon kasasından savrulan pamuk balyalarının altında kalarak hayatlarını kaybettikleri öne sürüldü.

erzurumdanhaberler.com olarak, bugüne kadar onlarca trafik kazasının yaşandığı, yöre insanın “Ahbusor Kapı” olarak da adlandırdığı “ölüm yolu”nu görmek ve kaza yerini görüntülemek amacıyla Tortum’un Aksu Köyü’ne gittik.

Kazaya sebebiyet veren TIR kamyonun alelacele kaldırıldığı kaza mahallinde, çevreye savrulmuş çok sayıda pamuk balyası, kaza yerini görmek için araçlarından inen herkesin dikkatini çekti.

CENAZE TÖRENİ İÇİN AKSU KÖYÜ’NE GİTMİŞLER

Aksu Köyü’nden olan kaza tanığı bir kadın, acı olayda hayatlarını kaybeden Güler kardeşlerin, anne ve babaları ile birlikte dünürlerine ait bir cenaze için, Erzurum’dan geldiklerini hatırlattı.

Kızların, anneleri ile birlikte yolun kenarında beklemeyi uygun gördüğünü, babalarının ise cenaze namazı kılmak için köye gittiğini belirten aynı kadın, “Kızlar, havanın sıcağından etkilenmemek için, az daha aşağıda bulunan ağaçlık alana yöneldikleri sırada Oltu tarafından hızla gelen ve devrilen kamyonun üzerinden sağa-sola savrulan pamuk balyalarının altında kalmış. Biz köyde çok büyük bir gürültü duyduk ve korktuk. Buraya geldiğimizde gözlerimize inanamadık. Kızlar, pamuk balyalarının altında kalmış ve hayatlarını kaybetmişti. Kamyon şoförü de aracında sıkışarak can vermişti. Diğer aile fertleri yaralıydı. Ambülanslar geldi, yaralılar hastanelere götürüldü” dedi.

“TIR EZDİ” DENMİŞTİ!

Başta Aksu köylüleri olmak üzere, Tortum ve Uzundereliler’in bugüne kadar onlarca ölümlü faciaya tanık olduğu Aksukapı’daki trafik kazasıyla ilgili ilk bilgilerde, fren sistemi tutmayan bir TIR kamyonun, durakta bekleyen insanların arasına daldığı, bu kazada üç kişinin öldüğü, üç kışının de yaralandığı belirtilmişti.

Sonraki saatlerde, aracın plakası 8302 A6F olarak açıklanmış, hayatını olay yerinde kaybeden sürücünün Gürcistan uyruklu olduğu, ölen iki kızkardeşin isimlerinin de Sedanur Güler ile Burcu Güler olduğu açıklanmış, aynı kazada Murat, Gülay ve Binnaz Güler’in de yaralandıkları duyurulmuştu.

YILDIRIM ÇELENK GÖNDERDİ

Yaralıların hastanelerde tedavileri sürerken, hayatlarının baharında yaşama veda eden Sedanur ve Burcu Güler kardeşler, Şükrüpaşa Mahallesi’ndeki Nişancı Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra, Abdurrahmangazi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Güler kardeşlerin cenazesine Başbakan Binali Yıldırım’ın de çelenk gönderdiği gözlendi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.