Dolar 32,5909
Euro 34,8629
Altın 2.504,91
BİST 9.682,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

ERZURUM’UN EN GİZEMLİ CAMİSİ

DADAŞKENT İLE ÇAT YOLUNU BİRİ BİRİNE BAĞLAYAN İHSAN DOĞRAMACI BULVARI ÜZERİNDE YAPIMI TAMAMLANAN VE İBADETE AÇILAN ÇAMLICA CAMİ ARSASININ İKİ İLÇEYİ AYIRAN SINIRIN TAM ÜZERİNDE BULUNUYOR OLUŞU YIĞINLA SORUNU BERABERİNDE GETİRDİ.

ERZURUM’UN EN GİZEMLİ CAMİSİ
19 Ocak 2023 19:10

ÖNCEKİ yıllarda “Darülfünun” adı altında yapımına başlanılan, erzurumdanhaberler olarak “Adaş Cami” başlığıyla duyurduğumuz haber üzerine ismi “Çamlıca” olarak değiştirilen İhsan Doğramacı Bulvarı üzerindeki caminin kayıtlarda gözükmediği, bu nedenle müftülük tarafından imam görevlendirilemediği ortaya çıktı.

Dadaşkent’te bulunan Çamlıca Konutları’nda yaşayan vatandaşlar, geçtiğimiz yıllarda dönemin Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’a başvurarak bir cami yeri verilmesi konusunda kendisinden yardım ve destek istediler. Vatandaşların talebi üzerine Atatürk Üniversitesi’ne ait İhsan Doğramacı Bulvarı üzerinde bulunan bir arsa, cami yapılması kaydı şartıyla Çamlıca Konutları sakinlerine tahsis edildi.

ADAŞ CAMİLER

Üniversitesinde “Darülfünun” adı altında bir cami bulunmasına rağmen, Rektör Koçak, vatandaşlardan yeni yaptırılacak camiye de ilginç şekilde “Darülfünun” ismi verilmesini önerdi. Camiyi yaptırmak amacıyla oluşturulan dernek yönetimi, Rektör Koçak’a verdikleri sözden hareketle yeni mabedin adını da Darülfünun Cami koydu.

İnşaatı ilerleyen Darülfünun Cami ile Atatürk Üniversitesi’nde yapımı çok öncelerden tamamlanan caminin isimlerinin aynı olduğunu belirten haberimiz üzerine adı Çamlıca olarak değiştirilen yeni mabedin bu defa da konumu, yığınla sorunu beraberinde getirdi.

KAYITLARDA GÖZÜKMÜYOR

Caminin arsasının Aziziye İlçesi ile Yakutiye İlçesi’ni biri birinden ayıran sınırın tam üzerinde olduğu, camiye imam atanması için girişimde bulunulmasıyla birlikte ortaya çıktı. Hem Aziziye İlçe Müftülüğü ve hem de Yakutiye İlçe Müftülüğü kayıtlarında böyle bir caminin gözükmediği, bu nedenle görevlendirme yapılmasının mümkün olmadığı dernek yetkililerine bildirildi.

CAMİYE SAHİP ÇIKILSIN

Dış görünümü, özellikle altın sarısı kubbeleri ile dikkat çeken caminin varlığının tescillenmesi için her iki belediye meclislerinde karar alınması gerektiğini belirten dernek yetkilileri, bu konuda gerek Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’dan ve gerekse Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar’dan sorunun çözümü noktasında kendilerine yardımcı olunmasını, resmi bir görevlisi olmadığı için her türlü tehlike ve istismara açık olan camiye sahip çıkılmasını istediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.