Dolar 32,5226
Euro 34,9004
Altın 2.430,41
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

ERZURUM’UN SAĞLIKÇILARINA DA BU YAKIŞIRDI

ÜLKEMİZİN GÜNEYİNDE BULUNAN 10 İL VE İLÇELERİNDE YIKIMA NEDEN OLAN DEPREMLER SONRASINDA BAŞLATILAN YARDIM VE DESTEK SEFERBERLİĞİNE ERZURUM ŞEHİR HASTANESİ DE “BİZ DE VARIZ” DİYEREK SES VERDİ.

ERZURUM’UN SAĞLIKÇILARINA DA BU YAKIŞIRDI
6 Şubat 2023 22:38

ÜLKEMİZİN güney illerinde ve sınır ötesi topraklarda art arda meydana depremlerde binlerce konutun yıkılması sonrasında çok sayıda insanın ölümü ve yaralanması ülkeyi yasa boğarken, depremzedelere yardım edebilmek için adeta seferberlik ilan edildi.

Yurdun dört bir yanında harekete geçen kurum ve kuruluşların başlattıkları yardım kampanyalarına 7’den 70’e herkes elinden geldiği kadarıyla destek olurken, Erzurum’dan da bir otobüs dolusu “gönüllü” sağlık ordusu deprem bölgesine gönderildi.

14 DOKTOR YOLA ÇIKTI

Yapılan son açıklamada ölü sayısının 2 bin 379’a ulaştığı, yaralananların sayısının da 14 bin 483’ü bulduğu deprem bölgesine; Erzurum Şehir Hastanesi’nde görevli 14 doktor ve 26 hemşire, gönüllü olarak gitmek istediklerini hastane yönetimine bildirdiler.

Gönüllü sağlıkçı ordusunu deprem bölgesine sevk için bir otobüs ayarlandı, Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Görevlisi İbrahim Hakkı Tör, çalışmaları bizzat organize etti.

Bu arada, hastanenin toplantı salonu yardım toplama alanı olarak oluşturuldu.

YARDIM KOLİLERİ DE GÖNDERİLDİ

Gerek hastane personeli ve gerekse vatandaşlara yapılan yardım çağrısı sonrasında toplanan, aralarında battaniye, mont, bere, eldiven, giysi, iç çamaşırı, uyku tulumu, bebek bezi, kadın hijyen malzemeler, kolilere doldurularak otobüse yerleştirildi.

Başhekim İbrahim Hakkı Tör, “Hastanemizde hem kan alma stantları ve hem de yardım toplama alanı kurduk. Sıkıntıda olan, çaresizlik içinde kıvranan depremzedelerimiz için elimizden gelen neyse yapıyoruz. Deprem bölgesine uğurladığımız arkadaşlarımızın gönüllü şekilde yola çıkmaları her türlü takdirin ötesindedir. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.