Dolar 32,5997
Euro 34,8019
Altın 2.497,50
BİST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM’UN SUÇ YUVASI BİNASI!

ERZURUM’UN SUÇ YUVASI BİNASI!
16 Mayıs 2021 13:19

UZUN yıllar Yoncalık’taki binasında hizmet veren, kurumun Yenişehir’de yapılan yeni binasına taşınmasıyla birlikte kaderine terk edilen ve kısa sürede yağmalanan, sonrasında arsızların, uğursuzların, ayyaşların mekanına dönüşen İller Bankası eski hizmet binası, “çöpbank” halini aldı. Her yönüyle çevreye kirlilik ve tehlike saçamaya başlayan binaya gereken müdahalenin ivedilikle yapılması istendi.

Belediyelerin temizlik çalışmalarından içme suyu ve altyapı hizmetlerine varıncaya kadar çeşitli projelerine destek veren ve kaynak sağlayan İller Bankası, Erzurum’da da Yoncalık’taki binasında çalışmalarını uzun yıllar devam ettirdi.

GÖREN DE MASUM ZANNEDER

Gerek hizmet binasının eskimesi ve gerekse ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle İller Bankası kendine Yenişehir’de modern bir bina yaptırdı ve yaptırdığı binaya taşındı. Taşınma işleminden sonraki zamanda, sahipsiz kalan Yoncalık’taki İller Bankası Hizmet Binası, suç makinelerinin yuvası haline geldi.

ÇÖP KONTEYNIRI GİBİ

Ayyaşından hırsızına, uyuşturucu müptelalarından fuhuş ve tecavüz sapkınlarına varıncaya kadar her türlü kanunsuz kılıklı insanın mekanına dönüşen, dolayısıyla yöre insanını huzursuz eden bina, giderek çok büyük bir çöp konteynırına dönüştü.

Binanın fotoğraflarını çektiğimiz sırada yanımıza yanaşan ve gazeteci olduğumuzu öğrenince de feryada başlayan bir vatandaş, “Bu binayla ilgili kararı kim verecekse, Allah Rıza’sı için ona yalvarıyorum, gelsin buralara sahip çıksın” diye konuştu. Aynı dertli vatandaş, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

TEHLİKE ALTINDAYIZ

“- Ben ve ailem hemen karşıki evlerde oturuyoruz. Dolayısıyla buraya girenden, çıkandan anında haberimiz oluyor. Öyle ilginç, öyle ürkütücü tiplere tanık oluyoruz ki, anlatamam. Çocuklarımızın ve hatta kendi hayatımızın ciddi tehlike altında olduğunu düşünmeden yapamıyoruz. Zaman zaman polisten yardım istediğimiz oluyor. Sağolsun, ekipler geliyor ve gereken müdahaleyi yapıyorlar. Ancak onlar gittikten sonra her şey yine eskiye dönüyor. Yetkililerden bu binayla ilgili daha kalıcı ve etkili önlemler almalarını bekliyoruz. Bu suç yuvası gerekirse ortadan kaldırılsın. Yoksa buranın düzeleceğini zannetmiyorum.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.