Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ETÜ, ERZURUM’A BEKLENEN FAYDAYI SAĞLADI MI

ETÜ, ERZURUM’A BEKLENEN FAYDAYI SAĞLADI MI
11 Eylül 2019 08:19

YAKLAŞIK 9 yıl önce, büyük umutlarla kurulduğunda, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin (ETÜ) hem yüksekeğitimimize, hem de kent ekonomisine çok büyük ve önemli katkılar sağlayacağına mutlak gözüyle bakılıyordu.

ETÜ’nün kuruluşuna dair kanun çıktıktan sonra, Erzurum’da, “yeni üniversite nereye kurulsun” tartışması başlamış, sonunda gerek dönemin milletvekillerinin, gerekse ETÜ’ye Rektör olarak atanan Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın arzu ve istekleri doğrultusunda; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne ait tarım arazileri üzerinde kurulmasına karar verilmişti.

Aradan tam 9 yıl geçti. ETÜ ile aynı tarihlerde kurulan çoğu üniversitenin geldikleri noktalar nedir bilinmez ama, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin son hali “dağ fare doğurdu” olarak yorumlanıyor.

Erzurum kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen, dolayısıyla “gizli bir kutu”ya dönüşen ETÜ’yü, Duvar Gazetesi’nde büyüteç altına aldık, yorumladık ve çeşitli sorular sorduk.

Özellikle Cem Atmaca’nın ekranlara bakarak hararetle yönelttiği sorular, bakalım ilgililerinden karşılık bulacak mı? erzhaber

YORUMLAR

  1. bahadır dedi ki:

    Üniversite kurmak sadece bina yapmak değildir , dünyanın köklü üniversitelerinin tarihi kuruldukları ülkelerden dahi eskidir . Mesele bilim yapmak ülkeye fayda sağlamaktır şehrin gelişimine de elbette katkı yapacaktır ancak 2010 da kurulmuş bir üniversiteye yapılan bu eleştiriler iş bilmezliktir.Akademisyenler ağaçta yetişmiyor efendiler etünün misyonuna bakarsanız erzurumda ahbap çavuş ilişkisiyle akademisyen alınmadığını her akademisyenin ülkenin ve dünyanın köklü üniversitelerinde eğitim almakta olduğunu görürsünüz . Etü Atatürk Üniversitesinden de iyi bir üniversite olacaktır sadece zaman ve sarfedilen emeğin meyvesinin verilmesi beklenmelidir. Etü ile hiçbir bağım yoktur rektör bülent beyin vizyonuna saygı gösterelim ve bekleyelim derim .Teşekkürler

  2. Dadas dedi ki:

    Kurucu rektörü kendini b3genmisikten öteye gidemediği için sadece ego tatmini için uğraşmıştır. Başka da birşey yapmamıştır.