Dolar 32,3666
Euro 34,9608
Altın 2.325,60
BİST 9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

ETÜ’NÜN KIRAT’I NE KADAR?

ETÜ’NÜN KIRAT’I NE KADAR?
21 Ocak 2017 16:34 | Son Güncellenme: 22 Ocak 2017 10:46

ERZURUM Teknik Üniversitesi (ETÜ) ilk mezunlarını geçtiğimiz yıl verdi.

Bu demektir ki, üniversite en az beş yıldan beri faal.

***

Adının önünde “teknik” ibaresi yeralan ETÜ’nün; fen, iktisadi ve idari bilimler, edebiyat, sağlık bilimleri, spor bilimleri ve mühendislik-mimarlık fakülteleri bulunuyor.

***

Anlayacağınız daha ilk günden “sakat” doğan ve Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın ifadesine göre, “ülkemizde 8 adet bulunan” teknik üniversitelerden birisi olan ETÜ’de toplam 3 bin 487 öğrenci öğrenim görüyor.

***

ETÜ, Erzurum’un geleceğine ipotek koyan bir kurum.

***

Atatürk Üniversitesi’ne tahsisli tarım arazileri üzerinde tartışmalı şekilde kurulan ETÜ’de, geçtiğimiz aralık ayında öğrenci konseyi seçimi yapılmış.

***

Edebiyat Fakültesi öğrencilerinden Adem Özdemir ile aynı zamanda ETÜ’de “memur” olarak çalıştığı bilinen, yüksek lisans öğrencisi İrfan Kocaman, öğrenci konseyi başkanı olmak için yarışmış.

***

Özdemir ile Kocaman “eşit” oy alınca, yönetmelik gereği adayların “AGNO puanı”na bakılmış ve tercih (Ağırlıklı Not Ortalaması-AGNO) puanı yüksek olduğu belirtilen İrfan Kocaman’dan yana kullanılmış.

***

Adem Özdemir’in bu yönteme itirazı var.

***

İrfan Kocaman’ın lisans öğrencisi olmadığı gibi, Mühendislik Fakültesi’nde öğretim elemanı olduğunu belirten Özdemir’in, ETÜ Öğrenci İşleri Temsilciliği Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz, sonuçsuz kalmış.

***

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Songül Duman imzasıyla Abdullah Özdemir’e gönderilen cevabi yazıda, seçimlerin ETÜ Öğrenci Konsey Seçim Yönergesi’ne ve “demokratik hukuk devleti ilkelerine” uygun olduğu ve “tarafsız şekilde” gerçekleştiği belirtilerek, itirazın yerinde bulunmadığı belirtilmiş.

***

Adem Özdemir, inatçı bir kişilik.

***

Hakkını arama adına her yolu deneyen Özdemir’in, hukuk yolunu seçip-seçmeyeceği bilinmez ama, öğrenci konseyi seçiminin, Erzurum Teknik Üniversitesi’nin “kırat”ını ortaya koyması açısından önemli olduğu söylenebilir.

***

Şöyle ki; seçimler, Erzurum Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin çok büyük bölümünün ağırlıklı not ortalamasının 3.00’ün altında bulunduğu gerçeğini gözler önüne sermiş.

***

İddialar bu yönde.

***

ETÜ’nün Rektörlük Binası başta olmak üzere, yeni yapılan fakülte binalarına ve lojmanlarına bakıldığında, devletin kıt imkanlarını eğitim için seferber ettiği çok net görülüyor.

***

Kendisini hemen her ortamda “planlamacı” olarak takdim eden, aynı zamanda ODTÜ mezunu bir işletmeci de olan ETÜ Rektörü Profesör Doktor Muammer Yaylalı, acaba “fayda-maliyet” analizi yapıp, üniversitesinin memlekete yönelik yararlarının neler olduğunu ve hizmet kalitesini kamuoyuna anlatabilir mi?

***

ETÜ, hiç şüphesiz bir değer.

***

Ancak, bugün Muammer Yaylalı’ya “malikane” olmanın ötesinde bir yarar sağlamayan, trilyonlarca lira paranın harcandığı ETÜ, öğrenci işlerine müdahil olacağına, Erzurum’un kanayan yaralarına “teknik anlamda” çare bulsa mesela…

***

Tabi o çareleri bulabilirse…

Daha iyi olmaz mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.