Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

FIRINCILAR BU DEFA DA REKABETE GİTTİLER: EKMEK 75 KURUŞ

FIRINCILAR BU DEFA DA REKABETE GİTTİLER: EKMEK 75 KURUŞ
7 Şubat 2020 13:08

GEÇTİĞİMİZ ay kazan kaldıran ve fiyat artışı isteyen fırıncılar, aralarında anlaşma sağlayamayınca bu defa da rekabete gitti, ekmeğin fiyatını 75 kuruşa kadar düşürdüler.

Başta un olmak üzere, diğer girdi fiyatlarının artışını gerekçe gösteren fırıncılar, ekmeğin fiyatının da artırılması istemiyle Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmış, müteakip defalar oyalayıcı benzeri cevapları alınca, üretimde kısıtlamaya gitme kararı almışlardı.

erzurumdanhaberler.com’un “Fırıncılar kazan kaldırdı” haberinin ardından görüşmeler yapılmış, bir “ortak yol” arayışına gidilmiş ve fırıncılar, normal üretimlerine dönme kararı almışlardı.

Kimi fırıncının zam beklediği şu günlerde, ilginç bir gelişme yaşandı ve ekmeğin fiyatı bir liradan 75 kuruşa indirildi. Fırıncıların kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklar, dar gelirli vatandaşın işine yaradı. “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın” diyen bazı fırıncıların, ekmeğin fiyatını 75 kuruşa kadar indirmesini “öldüren rekabet” olarak tanımlayan camiadan bazı insanlar, “Erzurum’da belediye ekmeği zaten 75 kuruşa satılıyordu. O ekmeği veren de fırıncı. Çünkü büyükşehir ya da diğer belediyelere ait bir fırın ya da ekmek fabrikası bildiğimiz kadarıyla yok. Belediyeler, halk ekmeğini fırınlardan alarak ucuza satıyor. Ekmek sektöründe bir karmaşa ve anlaşmazlık far. Belki vatandaş ucuza ekmek yiyor, ama fırıncılar ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıkıntı ilerisinde krize dönüşebilir” uyarısı yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.