Dolar 32,5689
Euro 34,8568
Altın 2.429,22
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

GECELİ-GÜNDÜZLÜ ÇALIŞTI, TAKDİRİ HAKETTİLER

GECELİ-GÜNDÜZLÜ ÇALIŞTI, TAKDİRİ HAKETTİLER
19 Şubat 2017 12:41

ÜLKEMİZDE ilk kez düzenlenen, Erzurum’un ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları’nda (EYOF) görev alan ve geceli-gündüzlü çalışan sağlık ekipleri, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik’ten övgü ve takdir aldılar.

Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi ve EYOF Sağlık ve Anti-doping Direktörü Dr. Gürsel Bedir’in öncülüğünde oyunlar başlamadan üç ay önce hazırlıklara başlayan sağlık ekipleri, gelen sporcu ve kafilelerin sağlığı için, sürekli tetikte bekledi.

Avrupa Gençler Olimpik Kış festivali için Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizesiyle 13 ilden her biri ambulans ekibiyle birlikte 3’er kişiden oluşan 54 doktor, 135 sağlık personeli, 48 gönüllü, 20 gıda kontrol personeli ve 12 doping kontrol görevlisi festival boyunca görev yaptı.

Ayrıca yalnızca EYOF katılımcılarına hizmet eden ayrı bir 112 çağrı merkezi kuruldu. Bu merkezde İngilizce ve Rusça başta başta olmak üzere, yabancı dil bilen gönüllüler de görev yaptı.

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Özellikle Alp disiplini ve snowboard pistlerinde özel önlemler aldıklarını söyleyen EYOF Sağlık ve Anti-doping Direktörü Dr. Gürsel Bedir, düşme ve yarlanmalar nedeniyle kayaklı sağlık ekipleri ve diğer acil sağlık ekiplerinin saniyelerle yarışarak yaralanan sporcuları kısa sürede EYOF Kliniğine naklederek anında müdahale ettiklerini söyledi ve “Sağlık ekiplerimizin bu çalışmaları EYOF Tıbbi Delegasyonu tarafından da takdirle karşılanmış, yaralanmalara karşın anında müdahalelerde bulunan ekiplerimiz Uluslararası Delegasyon tarafından memnuniyetle karşılanmıştır” dedi.

VANÇELİK’TEN KUTLAMA

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, oyunların başlamasından aylar önce ciddi hazırlıklar yaparak, en küçük bir yaralanmaya karşı anında müdahale edebilen bir ekip oluşturduklarını hatırlattı. Soğuk havaya aldırmadan, gece gündüz görevlerini başarılı bir şekilde yürüten sağlık çalışanlarına teşekkür eden Vançelik, ” Verilen her türlü görevi başarıyla yerine getiren ve ülkemizin sağlık alanındaki başarılarını bu önemli organizasyonla taçlandıran tüm mesai arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.