Dolar 32,5732
Euro 34,7825
Altın 2.509,19
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

GELECEK ZAMANLI SÖYLEMLER!

GELECEK ZAMANLI SÖYLEMLER!
12 Kasım 2017 17:13 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2017 17:22

GEÇTİĞİMİZ günlerde TBMM’de yaptığı gündem dışı konuşması özellikle Erzurum Medyası’nda farklı yankılanan ve değişik yorumların yapılmasına neden olan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, düzenlediği basın toplantısında “gelecek zamanlı” söylemlerini sürdürdü, bu arada yaptığı konuşmanın bazı basın kuruluşları tarafından “yanlış” değerlendirildiğini öne sürdü.

Çat Yolu üzerindeki Hacıbaba Lokantası’nda düzenlediği basın toplantısında,  parti olarak Erzurum’un gündemine taşıdıkları konulara da değinen Mustafa Ilıcalı, yapılan haberleri, “Benim gücümü test etmeye gerek yok. Sayenizde tanınırlığım arttı. Bölge için çalışıyorum. Gerek 22’nci ve gerek 26’ncı dönem milletvekili olarak hep Erzurum’un menfaatlerini öne çıkartmaya ve yeni imkanların oluşması için çalıştım. Şimdi de Erzurum’da doğalgazın fiyatının indirilmesini istiyoruz. Bu isteğimizi, diğer muhalefet partilerinin milletvekillerinin desteğiyle de, popülizme kaçmadan duyurmaya çalışıyoruz ” diye konuştu.

RAPOR HAZIRLAMIŞTIM

Geçtiğimiz yıl, Erzurum’da yaşanan hava kirliliğinin önüne geçilebilmesi için, doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması ve fiyatının düşürülmesi gerektiğini kamuoyu ile paylaştığını hatırlatan Ilıcalı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“-Konuyla ilgili olarak hazırladığım raporları, geçtiğimiz yıl ilgili bakanlıklara ulaştırmıştım. Hatta 2016 yılında yapılan bütçe görüşmelerinde de doğalgazın fiyatının indirilmesi gerektiğini özellikle belirtmiştim. Geçen hafta TBMM’de yaptığım konuşmada, Bayburt ve Gümüşhane’ye yönelik olarak yapılan doğalgaz indiriminin, basında yer bulduğu gibi, tüketiciye yansıyan bir yönünün olmadığını, Erzurum’da uygulanan fiyatın daha düşük olduğunu vurgulamaya çalıştım. Bu konuşmamın bazı basın kuruluşları tarafından yanlış değerlendirildiğini üzülerek gördüm. Dolayısıyla böyle bir toplantı yaparak, kamuoyunu bilgilendirmeyi zorunlu gördüm.”

CUMHURBAŞKANI’NA SORUNLARI ANLATTIM

Toplantıda, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz perşembe günü yaptıkları toplantıya ve gündeme getirdikleri konulara da değinen Mustafa Ilıcalı, “52 milletvekili ile katıldığımız toplantıda söz alarak, sayın Cumhurbaşkanımız’a soğuk ve istihdam sıkıntısı nedeniyle insanlarımızın bölgeden göç ettiğini anlattım. Yaşanan göçün önlenebilmesi için, tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesi ve ödeme güçlüğü içinde olan üreticilerimizin borçlarının ertelenmesi gerektiğini ifade ettim. Yoğun kış şartlarının ve yoğun hava kirliliğinin yaşandığı bölgede doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılmasının kaçınılmaz bir zorunluluk olduğuna işaret ettim. 2026 Kış Olimpiyatları’nın işsizliğin azalmasına katkı yapacağını belirterek, ilgili birimlere Cumhurbaşkanı olarak vereceği talimatın önemine dikkati çektim, şehiriçi ulaşımı rahatlatacak tramvay ihalesinin bir an önce startının verilmesi gerektiğine vurgu yaptım” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.