Dolar 32,5902
Euro 34,8583
Altın 2.494,59
BİST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

GIDA FUARINA İRAN DAMGASI

GIDA FUARINA İRAN DAMGASI
16 Ekim 2019 22:01 | Son Güncellenme: 16 Ekim 2019 22:20

ERZURUM‘da bu yıl birincisi açılan Yöresel Ürünler Gıda Fuarı’na, işini ciddiye alan ve tanıtım adına çok ilginç sayılabilecek ürünleri vatandaşın beğenisine sunan İran ekibi damgasını vurdu ve herkesten tam not aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde “ilk defa” açılan Yöresel Ürünler Gıda Fuarı’na ilgi yoğun oldu.

İLK GÜN YOĞUN İLGİ OLDU

Vali Okay Memiş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanısıra Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Türkiye Perakendeciler Federasyon (PERDER) Başkanı Ömer Düzgün, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ile Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral’ın katıldığı ve konuşma yaptıkları fuar, 20 Ekim tarihine kadar açık tutulacak.

YENİ BİR ADIM

“Bugün bir başlangıç adımı attık” diyen TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bilgi ve tecrübenin paylaşıldığı platformların uzun soluklu olacağını hatırlattı, etkin iş bağlantılarının kurulması halinde, atılan adımların giderek büyüyeceğini ifade etti.

TOPLU ALIM-SATIM YAPMAK LAZIM

Yapılan konuşmaların ardından Pasinler Ticaret Odası standını Borsa Başkanı Hakan Oral ile birlikte ziyaret eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Erzurum’un bu tür fuarlarla önemli yerlere geleceğini belirtti. Fuarların toplu alım yapan müşteriler ile üreticileri buluşturduğunu, bu misyonu yerine getirmesi halinde Erzurum’da açılan Yöresel Ürünler Gıda Fuarı’nın da uzun soluklu olacağına inandığını söyledi.

YARI YARIYA UCUZ

Toplamda bölgeden 52 coğrafi ürüne sahip işletmenin katıldığı fuara İran standı damgasını vurdu. Çok sayıda vatandaşın, satışa sunulan ürünleri ilgiyle izlediği İran standında, kilosu 20 bin liradan satışa sunulan, ama gram işi satılan safran dikkati çekti.

KENDİ TARLASININ ÜRÜNÜ

İran’ın Horasan Bölgesi’nde, kendi arazisinde ürettiği safranı arkadaşı Lokman Ziani ile birlikte Erzurum’a getiren Gaffar Molla Muhammed, ürünün gramını 20 liradan satışa sundu. Bir yandan, aktarlarda gramı 30-35 lira arasında değişen safranı, küçük terazilerinde gram gram tartarak satışa sunan Zianı ve Molla Muhammed, diğer yandan da “bu ne, ne işe yarıyor” sorularına yarım yamalak Türkçeleri ile cevap yetiştirmeye çalıştılar.

SANATEVİ GİBİ

İran İslam Cumhuriyeti’nin çalışkan ve üretken Başkonsolosu Dr. Sajad Soltanzadeh’in özel çabasıyla “tanıtım fuarı”nden çok, sanatevine dönüşen standı, fuarın ilk gününde çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Her biri tabloyu andıran ipek halıları, özel hazırlanmış tanıtım katalogları, kendilerine özgü yiyecek ve içecekleri ile işi ne kadar ciddiye aldıklarını gözler önüne seren Başkonsolos Soltanzadeh, her iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarının mutlaka araştırılıp, değerlendirilmesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

LOKMAKİ’Yİ MARKA YAPIYOR

Fuarın bir başka ilgi çeken reyonu da Lokmaki oldu. Erzurum’da reklam, grafik, tasarım türü işlerle uğraşırken, bir anda gıda sektörüne hızlı bir geçiş yapan Türkeli Medya’nın genç patronu Mükremin Emeç, işini ne kadar önemsediğini, tutumu ve davranışlarıyla ortaya koydu.

Bayi ağını genişletmek için farklı yollar deneyen, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da açılan “bayim olur musun?” fuarında yeni iş bağlantıları kuran Emeç, reyona uğrayan konuklarına tatlı ikram ederken, kendileriyle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Lokmaki’yi uluslararası bir marka haline getirme niyetinde olan, bu bağlamda yurtdışı bağlantılar da kurmak istediğini belirten Mükremin Emeç, yakın bir gelecekte hem Amerika’da ve hem de Dubai’de bayilik zincirleri oluşturabileceklerini belirtti, “Gelişmeler iyi yönde gidiyor, bizi izlemeye, bu arada ürünlerimizi de tatmaya devam edin” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.