Dolar 32,3658
Euro 34,9484
Altın 2.325,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 14°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
14°C
Parçalı Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

GİZLİLİK KÖTÜ BİR HASTALIKTIR

GİZLİLİK KÖTÜ BİR HASTALIKTIR
6 Temmuz 2017 16:42 | Son Güncellenme: 6 Temmuz 2017 17:01

ERZURUM‘da, yargı-medya buluşması gerçekleşti. Gazetecilerin, doğru haber verebilmesi için, doğru şekilde bilgilendirilmesi gerektiğinin konuşulduğu buluşmada, gizliliğin kötü bir hastalık olduğu belirtildi, “Şeffaflık, demokrasinin vazgeçilmez unsurudur” denildi.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında  Erzurum Bölge Adliye, Bölge İdare ve  Erzurum Adalet Sarayı’nda Medya İletişim Büroları açıldı. Açılışa, Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası,  Adalet Bakanlığı Basın ve  Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin, Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başsavcısı Ünal Bingül, BAM Başkanı  Mustafa Çetin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet  Metin Kahraman, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer  Özgür Ercan, Baro Başkanı Talat Göğebakan,  Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdülrezak Altun katıldı. Basın mensuplarının yargı haberlerine kolay ulaşabilmesi için kurulan Medya İletişim Bürosu hizmete açıldı.

HALK BİLGİYİ İLK ELDEN ALMALI

Erzurum’daki medya iletişim bürosunun açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Alpaslan Azapağası, “Günümüz demokrasi anlayışında yargı bağımsızlığının basın özgürlüğünün gerçekleşebilmesi, halkın doğru şekilde bilgindirilmesine bağlıdır. Şeffaflık demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Denetlenebilirlikte vazgeçilmez unsurdur. Gizlilik kötü bir hastalıktır. Biz bu tür hastalıklarla mücadele etmemiz lazım. Halkın ilk elden haber almasını sağlamak amacı ile ülke genelinde basın iletişim büroları kuruldu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bilal Çetin, yargı ve medya mensuplarının büroda birlikte fotoğraflarını çekti.

BASINA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Sway Hotel’de ‘Yargı medya buluşması’ adlı seminerde konuşan  Adalet Bakanlığı Basın ve  Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin, yargının verdiği kararların halka ulaştırılması için basın mensuplarına büyük görevler düştüğünü bildirdi. şimdiye kadar yargı ile medya arasında bir kopukluk yaşandığını hatırlatan Çetin, medya iletişim bürolarının kurulması ile bu sorunların ortadan kalkacağını belirtti. Bilal Çetin şunları söyledi:

“Ulaşamadığınız haberler konusunda başsavcılarımız, başsavcı vekillerimiz size yardımcı olacaktır. Medya iletişim konusunda başsavcılarımız, başsavcı vekillerimizle toplantı gerçekleştirdik. O toplantılarda söylediğim şu: Gazeteci arkadaşlarımızın doğru haber vermesini istiyorsanız, size ulaşmaları lazım. Başsavcılarımızın telefon numaralarını gazeteci arkadaşlarımıza vermelerini rica ediyorum. Çünkü gazetecilikte hız çok önemli. Aldığınız bir haberi anında doğrulatmanız gerekiyor. Doğrulatmazsanız yanlış haber vermek zorunda kalabiliyorsunuz. Gazeteci arkadaşlarımız bir haber aldığı zaman başsavcımıza 2 saniye içerisinde ulaşmalı ki o haberin doğru olup- olmadığını teyit edebilmeli. Teyit edemezse yalan yanlış haberlerin önünde geçmeyi engelleyemeyiz. Yargı mensupları, başsavcı, komisyon başkanlarımıza büyük görev düşüyor. İnanıyorum ki bundan sonra başsavcılarımız, başsavcı vekillerimiz, komisyon başkanlarımız medya mensuplarımızla daha çok iletişime geçeceklerdir. Sen gazeteciye doğru haber vermezsen o yanlış haberi vermek zorunda kalır. Gazeteci arkadaşlarımıza doğru haberi ulaştırmak zorundayız. Gazeteciler de haberleri doğrulatmadan, teyit etmeden yazmasın.”

BARO’YU ZİYARET ETTİLER

Palandöken’de düzenlenen toplantının ardından, toplantıya katılan davetliler, Erzurum Barosu’nu ziyaret etti, Başkan Talat Göğebakan ile akşam çayı yudumladılar. Baro ve çalışmaları hakkında konuklarına bilgi veren Başkan Talat Göğebakan, “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için medyaya gereken yardım ve destekte bulunuyoruz. Haber kirliliğinin önüne geçilmesi için, kapılarımız her zaman medya mensuplarına açıktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.