Dolar 32,5541
Euro 34,8975
Altın 2.435,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA SOKUYORUZ!

GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA SOKUYORUZ!
29 Nisan 2017 12:19

2026 İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ!

REFERANDUM çalışmaları için geldiği Erzurum’da, meydanlarda toplanan insanlara, 2016 Kış Olimpiyatları için başvuru sözü veren Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın sözünün, “emir, demiri kesti” şeklinde değerlendirildiğini ve bu işe karşı olan herkesi sindirdiğini belirten Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, düzenlediği basın toplantısında hedeflerini açıkladı, “Şaka değil, gerçek. 2026 Kış olimpiyatları başvurusu için harekete geçiyoruz. İnşallah Erzurum şimdi olimpiyat şehri olacak” diye konuştu.

ÖNCE TEŞEKKÜR ETTİ

Konuyla ilgili olarak, erzurumdanhaberler.com’un ısrarlı yayınları sonucunda onarılarak hizmete açılan Mevlana Vadisi Kafe’de basın toplantısı düzenleyen Mustafa Ilıcalı, referandumda yüzde 74,5 “evet” oy oranı ile rekor kıran Erzurum’a bir kez daha teşekkür etti. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de hazır bulunduğu toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstasyon Meydanı’ndaki sözlerine atıfta bulunan ve “emir, demiri kesti” yorumu getiren Ilıcalı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

KISKANÇLIĞA GEREK YOK

“- Kış olimpiyatları için, Kayseri ve Bursa gibi şehirlerin de hevesli olduğu hepimizin malumu. Ancak, kıskançlığa, hasetliğe, çekememezliğe gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın talimatı, yani emri, demiri kesti. Dolayısıyla Kayseri, Bursa ve Erzurum’un kenarda durmasını isteyen Milli Olimpiyat Komitesi seslerini kesti. Spor Bakanı bile beni gördüğünde, ‘Hocam bizi atlattın’ diye serzenişte bulundu. Erzurum olarak 2026 Kış Olimpiyatları’na başvurmaya hazırlanıyoruz. Bu sözlerim sakın şaka olarak algılanmasın. İnanıyorum ki, Erzurum, asıl şimdi olimpiyat kenti olarak anılacak.”

ERZURUM’UN ÇEHRESİ DEĞİŞİR

Kış olimpiyatlarının, bir EYOF veya üniversiteler kış oyunları gibi algılanmaması gerektiğinin altını çizen Mustafa Ilıcalı, “Biz, şehir olarak elimizi değil, gövdemizi taşın altına sokmalıyız. 2026 kış olimpiyat oyunlarına Türkiye ile birlikte 6 ülke talip. Eğer biz bu oyunları alırsak, bilin ki Erzurum’un çehresi değişir. Tramvay ve hızlı tren projesi sonuçlanır, kentsel dönüşümde daha çabuk mesafe alınır, hava kirliliği sorununa çözüm bulunur, yeni tesisler yapılır ve Erzurum, tüm dünya insanlarının bildiği, tanıdığı, gerçek manada bir kış sporları merkezi olur. Bunun için, aralarında siz basın mensuplarının da yeraldığı bir komite oluşturmamız gerek. Anlayacağınız, gazetecileri sahaya davet ediyorum. Olimpiyat demek güç demek, olimpiyat demek, para demek, kaynak demek, memleketin sorunlarının çözümü demek. Bunun için vakit geçirmeden güçbirliğine gitmemiz gerekiyor” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.