Dolar 32,5629
Euro 34,8962
Altın 2.428,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 22°C

GÜLE OYNAYA MEZUNİYET

GÜLE OYNAYA MEZUNİYET
30 Mayıs 2019 23:01 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2019 23:04

ATATÜRK Üniversitesi’nin çeşitli fakülte ve yüksekokullarında gerçekleşen mezuniyet törenlerinin en ilginç olanına Meslek Yüksekokulu imza attı. Toplamda 21 bölümü, 44 programı bulunan okuldan bu yıl mezun olan 600 kadar öğrenciye, düzenlenen törende belgeleri verilirken, At Biniciliği ve Antrenörlüğü’nden dereceyle mezun olanlar, belgelerini at sırtında aldı. Okul Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya öğrencilere seslenirken, “Sizler ara değil aranan elemanlar olarak, ülkemizi, arzu ettiği seviyeye taşıma adına çok güzel işler başaracağınıza eminim, hepinize inanıyor, güveniyorum” dedi.

ÇOMAKLI: GELECEĞİMİZ SİZLERSİNİZ

Meslek Yüksekokulu’na ait binicilik tesislerinde gerçekleşen mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı, gençleri, “toplumumuzun geleceği” olarak tanımladı, “Bu sebeple, ruh ve beden bakımından sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesini sağlamayı en önemli görevlerimizden biri olarak kabul ediyoruz” dedi.

Ülkemizin, dünyada yaşanan değişim ve gelişimi yakalayacak gençlere ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Rektör Çomaklı, konuşmasına daha sonra şöyle devam etti:

GÜÇLÜ KALEMLERİMİZ OLMALI

“- En büyük sermayemiz bilgi ve tecrübelerimizdir. Büyük medeniyetlerin en çetin savaşları kazanacak büyük askerleri olduğu gibi, bu ruhu gelecek nesillere aktarabilecek güçlü kalemleri de olmalıdır. Bir toplumu içten yıkmak isteyenler, ilk hedef olarak inanç, ahlak ve millî değerleri yok etmeyi seçmektedir. Buna fırsat vermemeliyiz. Düşünceler, vicdanlar boşluk kabul etmez. Siz bunları milli, manevi değerlerinizle dolduramazsanız başka güçler kendilerine göre başka şekilde doldurur. Gençliğin kalbi, gönlü, vicdanı, ruh ve duygu yapısı, hayatı, millî, ahlâkî ve manevî değerlerle zenginleştirilip doldurulmalıdır. Yarın karşımızda bizim olmayan, bizden uzak kimliksiz, kişiliksiz gençler, çocuklar istemiyorsak öncelikle kültürel, ahlâkî, ailevî ve insanî değerleri öğretmeli, çocuklarımızı çağın ihtiyaçlarına göre hazırlamalıyız.”

MESLEKİ ÖĞRETİM ÇOK ÖNEMLİ

MYO Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, dünyada olduğu gibi, ülkemizde de mesleki eğitimin öneminin giderek daha iyi kavrandığına işaret etti. Yarınlarda kendini iyi yetiştirmiş gençlere çok daha fazla ihtiyaç duyulacağına işaret eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Gerek devletimizin sağladığı imkanlar, gerekse ailelerinizin fedakarlığının yanında, kişisel gayretlerinizin sonucunda bugünlere geldiniz. Sizler ara değil, bizlerin gözünde aranan elemanlarsınız. Bu nedenle gelecekte ülkemizin arzu ettiğimiz gelişmişlik seviyesini yakalaması adına üzerinize düşenin çok daha fazlasını yapacağınıza olan inancım tamdır. Okulda aldığınız eğitim, hayatta istediğiniz her şeyi başarmanıza temel oluşturacak seviyededir. Sizi en iyi şekilde yetiştirmeye gayret gösteren tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

İTİBARLI BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Atatürk Üniversitesi’nin gerek ulusal, gerekse uluslararası camiada kendini kanıtlamış, itibarı hayli yüksek bir ilim yuvası olduğuna dikkati çeken Müdür Kaya, Erzurum MYO’nun modern mesleki eğitim verebilecek bir seviyede olduğunu söyledi. Altyapısı sağlam bir okul olan Erzurum MYO’nun, gençleri hayat yolculuğuna uğurlayan bir kapı olduğunu belirten Prof. Dr. Kaya, “Okulumuzun bu seviyeye gelmesinde emeği geçen tüm eski yönetici ve rektörlerimize, sayın Rektörümüz Ömer Çomaklı’nın şahsında teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Çok farklı etkinliklere de sahne olan mezuniyet törenin, öğrencilere belgelerinin verilmesi ve keplerin havaya fırlatılması seremonisiyle son buldu. Mezuniyet töreninde çok sayıda öğrenci ailesi de hazır bulundu ve çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.