Dolar 32,3715
Euro 35,0331
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

GÜNEŞSİZ VAKİTTE MİTİNG

GÜNEŞSİZ VAKİTTE MİTİNG
20 Haziran 2018 18:44 | Son Güncellenme: 20 Haziran 2018 19:56

SEÇİM çalışmalarına, “Yüzünü Güneşe Dön Türkiye” sloganı ile başlayan İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Erzurum’da, akşam saatlerinde yağmur altında vatandaşa seslendi, özellikle Başbakan Binali Yıldırım’ın,”Cumhur İttifakı hariç, oy kullanan haindir” sözlerine, “Bunları onlara yedireceğiz” diyerek cevap verdi.

Seçim gezilerinin Doğu durağında önce Kars’a, ardından da Iğdır’a uğrayan Meral Akşener, akşam hava kararırken Erzurum’a ancak gelebildi. Güneşsiz bir vakitte, yağan yağmura rağmen, İstasyon Meydanı’nda sabırla bekleyen vatandaşlara seslenen Meral Akşener, kendisini FETÖ’cü olmakla suçlayan kesimlere, “Dokunulmazlığım yok. Eğer suçluysam gelin beni tutuklayın”diye gönderme yaptı.

Konuşmasında Erzurum’un sorunlarına da değinen Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

TİKA’YI ANLAMADIM

“Emeklilerin muayene ve ilaç katkı paylarını kaldıracağız. Maaşlar için kaynak soruyorlar. Bakan çocuklarını o arabalardan indireceğim. Koydun mu cebine 8 milyar TL? Suriyelilere harcanan para ne kadar? 150 milyar TL koy cebine. MİT’in 2,3 milyar TL bütçesi var. TİKA’nın bütçesi 36 milyar TL. MİT’in bütçesi TİKA’dan az. Ben bu TİKA’yı anlamadım. Başbakan çıktı dedi ki ‘TİKA’yı kapatacak FETÖ’den talimat aldı.’ 2 yıldır dokunulmazlığım yok gelin tutuklayın.”

HAYVANCILIK CEHALET YÜZÜNDEN BİTİYOR

“Erzurum eşittir, hayvancılık. Ben Türk tarımının cehalet yüzünden bitirildiğini düşünüyordum. Ama Türk tarımı bilinçli bir şekilde bitirilmiş. Gayrı Safi Milli Hasıla’da (GSMH) tarımın yeri düşmüş. Çünkü samanla, inek aynı anda ithal edilmeye başlanmış. Biz tarımda kendi kendimize yeten bir ülkeyken, tarım ürünü ithal edip, milyonlarca insanın aç bırakıldığı bir ülke olduk. Bunun adı ihanettir.”

KANAL İSTANBUL’UN GETİRİSİ NE KADAR OLACAK

“Türkiye öyle kötü bir durumda ki, 4 yıllık üniversite mezunları işsiz. Çocukların kafası öne eğiliyor ailesinin yanında.

Şimdi çıktılar 65 milyar dolara Kanal İstanbul yapacaklar. Bunun size ne getirisi olacak? Panama’ya 9 milyar dolara Panama Kanalı yaptılar. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyorlar. Kanal İstanbul kaç para kazanacak?”

TÜRKİYE KÖTÜ DURUMDA

“İktidar Ankara’da bir şehir hastanesi açtı. Durum vahim. Diyor ki, “Seçimden sonra inşallah müşterisi artacak”. Erzurumlular müşteri…Türkiye öyle kötü bir durumda ki, 4 yıllık üniversite mezunları işsiz. Çocukların kafası öne eğiliyor ailesinin yanında.Şimdi çıktılar 65 milyar dolara Kanal İstanbul yapacaklar. Bunun size ne getirisi olacak? Panama’ya 9 milyar dolara Panama Kanalı yaptılar. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyorlar. Kanal İstanbul kaç para kazanacak? Pancara kota getirdiler. Kısırlık yapıyor, diyorlar. Hem bize ‘3 çocuk yapın’ diyorlar. Hem de zürriyetimize göz dikmişler. Bizimle dalga geçiyorlar.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.