Dolar 32,5691
Euro 34,6848
Altın 2.523,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUMLULAR’A KÜLTÜREVİ JESTİ

ERZURUMLULAR’A KÜLTÜREVİ JESTİ
20 Haziran 2017 13:42 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2017 07:17

KISA adı ESAV olan Ankara Erzurumlular Sosyal İktisadi Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı, Galaba Kent Meydanı’nda Erzurumlular’ı buluşturdu. Külterevinin açılışı nedeniyle biraraya gelen Erzurumlular, hem hasret giderdi, hem de felekten bir gün çaldılar.

Keciören Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğe, Anayasa Mahkemesi Üyesi Recai Akyel ile Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Zehra Taşkesenlioğlu, Keçiören Belediyesi Başkan Vekili Ali Toköz, ESAV Genel Başkanı Veysel Karanı Aksungur ile çok sayıda Erzurumlu bürokrat, işadım ve vatandaş katıldı.

ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şahsında emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti. Başkan Aksungur, kültürevi açmak istemelerindeki amacın, Erzurumlular’ı, sürekli birarada tutmak ve özel günleri ortaklaşa kutlamak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından sahne alan Halk ozanları Zeki Erdali, Beyzade Aslan ve yakup Temeli Erzurum’a özgü koşma, koçaklama ve taşlamalarla programa renk kattılar. Türk Halk Müziği sanatçıları Taşkın Altuner ve Selami Durmuş’un renk kattığı gece gece geç saatlere kadar sürdü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.