Dolar 32,5120
Euro 34,9490
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

GÜRGÜR HOCA’YI SON YOLCULUĞUNA BİNLER UĞURLADI

GÜRGÜR HOCA’YI SON YOLCULUĞUNA BİNLER UĞURLADI
2 Şubat 2020 16:32 | Son Güncellenme: 2 Şubat 2020 16:52

ÖMRÜNÜN neredeyse tamamını Kur’an-ı Kerim’i okumaya, öğretmeye ve okutmaya adayan, Caferiye Cami Medresesi’nde 50 yılı aşkın süreyle hafız yetiştiren ve kendine göre bir ekol oluşturan Mehmet Gürgür Hoca’yı son yolculuğuna binlerce vatandaş uğurladı.

Geçtiğimiz günlerde evinde ayağı takılan ve düşerek kalça kemiğini kıran Mehmet Gürgür Hoca, kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde  ameliyat edilmiş, ancak narkozun etkisiyle kendisine bir türlü gelememişti.

BİR TÜRLÜ UYANAMADI

Doktorların yoğun çabasıyla uyanır gibi olan Mehmet Gürgür Hoca, yaptığı kasyan sırasında cumartesi sabahı saat 06.40 sıralarında, 83 yaşındayken hayatını kaybetmişti.

Mehmet Gürgür Hoca’nın hayatını kaybettiği haberi Erzurum’da, öğrencileri ve sevenleri arasında büyük üzüntü yaşattı. Gerek cami imamı, gerekse medrese hocası olarak görev yaptığı mekanlardan içeriye siyaseti sokmayan Mehmet Gürgür Hoca’nın bu özelliğini bilenler, kendisini rahmet, dua ve saygıyla andılar.

CEMAAT CAMİLERE SIĞMADI

Uzun yıllar görev yaptığı Lalapaşa Camii musallasından kaldırılarak Asri Mezarlık’ta, babası İbrahim Gürgür Hoca’nın yanına defnedilen Mehmet Hoca’yı son yolculuğuna Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile çok sayıda vatandaş uğurladı.

Mehmet Gürgür’e son görevlerini yerine getirmek amacıyla Lalapaşa’ya akın veden vatandaşlar camiye sığmadı. Başta Caferiye ve İbrahimpaşa olmak üzere çevredeki camilere yönelen vatandaşlar, öğle namazı sonrasında Lalapaşa Camii Bahçesi’nde tarihi bir güne ortaklaşa imza attılar.

ÖZEL BİR GÜN

Takvimlerin düzden de, tersten de aynı okunan 02. 02. 2020 tarihine denk gelen bir özel günde Asri Mezarlık’ta defnedilen Mehmet Gürgür Hoca’nın yakınlarına aşırı izdihamdan dolayı taziye verilemedi.

Caferiye Cami bahçesi, taziye vermek için yönelen cemaati almayınca, sadece dua ile yetinildi. Fotoğraflar: Furkan Akkök

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.