Dolar 32,5889
Euro 34,8100
Altın 2.419,27
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

HA GAYRET, ZORU BAŞARACAĞIZ!

HA GAYRET, ZORU BAŞARACAĞIZ!
8 Nisan 2020 12:05

DÜNYANIN, dolayısıyla ülkemizin koronavirüs belasıyla boğuştuğu şu günlerde, Erzurum Valiliği’nden, çiftçilere yapılan tohum desteği yüz güldürdü.

Kar’ın kalkmasıyla birlikte ekim için kolları sıvayan köylülere, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen  “Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında tohum desteği verilmesi, umutları tazeledi.

Ülkemizin gıda ihtiyacının karşılanmasını sağlamak, bu arada ekilmesi neredeyse unutulmuş ya da ihmal edilmiş ekilebilir alanları yeniden üretime kazandırmak amacıyla başlatılan destek projesi programında, Tarım il Müdürlüğü ekipleri tarafından bin 293 çiftçi ailesine yazlık buğday tohumu dağıtıldı.

12 İLÇEDE DAĞITIM YAPILDI

Vali Okay Memiş, yaptığı açıklamada; 12 ilçede bin 293 çiftçi ailesine tohum desteği verdiklerini bildirdi. konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Memiş, şunları söyledi:

“- Tarlalarda ekim hazırlıklarına başlandığı dönemdeyiz. Erzurum Valiliği olarak gerekli çalışmaları başlattık. Çiftçilerimize destek vermek için harekete geçtik. İlimiz sınırları içinde işlenebilir arazilerde ekim yapılmasını istiyoruz. Bu kapsamda; Tarım Orman İl Müdürlüğü’nce hazırlanan ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’mız (YİKOB) aracılığıyla 5 ilçemizde üreticilerimize 30 bin adet ceviz fidanı, 15 ilçemizde 7 ton fasulye tohumu,  20 ilcemizde 6 ton yonca, 18 ton korunga ve 18 ton fit  tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Çiftçilerimizin ürünleri bol ve bereketli olsun.’’

BAŞARACAĞIZ

Virüs salgını nedeniyle hayatın neredeyse durma noktasına geldiği, insanların evlerinden çıkmamaları konusunda ciddi uyarıların yapıldığı, kurallara uymayanlara para cezalarının yazıldığı bir dönemde, üretimi teşvik etmek amacıyla Erzurum Valiliği’nin çiftçi ailelerine sağladığı tohum desteği, kamuoyunda ilgiyle karşılandı.

Yaşanan sorun ve sıkıntıların dayanışma ruhumunu diri tutarak, hemen her alanda üretimi teşvik edip, öncelikle moral desteği sağlayarak aşılabileceğini belirten vatandaşlar, benzeri türde teşviklerin artarak devam etmesini diledi, “Bu sorunu ve sıkıntıyı hep birlikte, yekvücut olarak, biri birimize omuz vererek aşacağız. Tabi devletin vereceği destek ve başlatacağı kampanyalar her şeyin üstündedir ve önemlidir” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.