Dolar 32,3753
Euro 35,0555
Altın 2.326,55
BİST 9.096,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

HABER ERİŞİMİNDE 100 BİN SINIRINI AŞTIK

HABER ERİŞİMİNDE 100 BİN SINIRINI AŞTIK
1 Temmuz 2017 20:24

ERZURUM‘un en eski haber sitesi değiliz.

Ama “en özgün” sitesi olmak istediğimiz bir gerçek!

İnternet gazeteciliğinde 10 aylık bir mazimiz ancak var.

10 ay öncesini hatırlarsak eğer…

Türkiye hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kalmış, ortam gerilmiş, dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilmişti.

Hemen herkesin, “aman beni kimse görmesin” diye köşe bucak kaçtığı günlerde, biz Yaratan’a sığınarak çıktık yola.

Niyetimiz belliydi; habercilik yapacak, kendimiz üretecek, memleket meselelerini gündeme taşıyacak, yaşanan sorun ve sıkıntılara çözüm bulunması adına gayret gösterecektik.

Kolay değildi böyle bir işe soyunmak.

Şöyle ki;

Bir taraftan malzeme toplayacak, konuyla ilgili fotoğraflar çekecek, ilgilisinden görüş alacak, sonra oturup yazacak, yazdıklarınızı da sayfanıza aktaracaktınız.

Hiçbir ajansa abone değiliz.

Bizim haber kaynağımız, sayıları her geçen gün biraz daha artan takipçilerimiz.

erzurumdanhaberler.com’un bugün itibarı ile 3 bin 398 takipçisi var.

Erzurum’da internet gazeteciliği yapan sitelerin çoğusunda takipçi sayısı hiç artmıyor, aksine azalıyor.

İsmi bilinen bazı sitelerin takipçi sayısı binde 2-3 oranında artarken, erzurumdanhaberler.com’un takipçi sayısı yüzde 3-4 artarak çoğalıyor.

Aynı şekilde haberlerimize yönelik erişim yüzdesi de inanılmaz hızla tırmanıyor.

erzurumdanhaberler.com’un haberlerine erişim sayısı, 25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında, saat 22.00 itibarı ile 104 bin 725’i buldu.

Haberi hazırladığımız saatlerde (23.00) gönderi erişimi sayısı 105 bin’i geçmişti.

Erzurum’da, İstanbul gazeteleri dahil, yazılı basının giderek tiraj kaybettiği, yerel medyaya ilginin azaldığı bir dönemde, erzurumdanhaberler.com’un yayınladığı haberlere erişimin 105 bin’i bulması ve hatta geçmesi, hepimizi mutlu etti.

Kimseyi taklit etmeden, sağdan-soldan haber tırtıklamadan, geneli ilgilendiren konulara sayfalarımızda yer vermeden, sadece kendi ürettiğimiz haberlerle gazetecilik yapmaya çalışmak, bunu yaparken de gündem oluşturmak, memleketin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak bir “ödül” gerektiriyordu.

O ödül de sizlerden geldi.

105 bin erişim rakamını bu anlamda “ödül” olarak kabul ediyor, sitemize, dolayısıyla yazarlarımıza ve şahsımıza gösterdiğiniz ilgiye ve güvene çok teşekkür ediyoruz.

Gazeteci, kamu adına hareket eden ve gücünü okurlarından, takipçilerinden alan bir meslek sevdalısıdır.

Haberlerimize yönelik ilginin artıyor olması, cesaretimizi güçlendiren en büyük etken.

Bugün 100 bini aşan erişim sayısının, ilerleyen günlerde katlanarak çoğalması, aynı zamanda takipçi sayımızın da o paralelde artması en büyük dileğimiz.

Kimseyi ötelemeden, Erzurum’un ali menfaatlerini koruma, bu arada da insan hak ve özgürlüklerine azami titizliği de göstererek gazetecilik ve yayıncılık yapma isteği ve azmimiz, desteğinizi devam ettirdiğiniz müddetçe, artarak devam edecektir.

Yönetenler ile yönetilenler arasında “köprü” görevi yaptığına inandığımız erzurumdanhaberler.com’un ayaklarının çok daha sağlam yere basması, vereceğiniz destekle ancak mümkün olacaktır.

Aynı zamanda otokontrolü sağlayan bir organ da olan basın-yayın araçlarının çok daha kaliteli, özgün ve özgür olması her şeyden önce insanımızın ve bu memleketin menfaatinedir.

Öylesi güçlü ve öylesi özgün bir haber sitesi olmak, en büyük dileğimiz.

Çıktığımız yolda, desteğinizi artan bir iştiyak ve istekle yanımızda görmeyi arzu ettiğimizi yineliyor, verdiğiniz desteğe bir daha teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.