Dolar 32,6013
Euro 34,8092
Altın 2.492,47
BİST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

HABERİNİZ OLSUN… TABYALAR’A GİRİŞ ARTIK PARALI!

HABERİNİZ OLSUN… TABYALAR’A GİRİŞ ARTIK PARALI!
5 Ağustos 2018 10:01 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2018 10:05

ERZURUM tarihi açısından son derece önemli bir yere sahip olan, düşman ile göğüs göğüse çarpışmaların yaşandığı, ülke savunmasında büyük faydalar sağlayan, büyük bir halk destanının kanla yazıldığı Topdağı’ndaki Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’na girişler ücretli hale getirildi.

Nenehatun Milli Parkı olarak ilan edilen, milli park haline getirildikten sonra, birkaç “göstermelik” icraatın dışında hiçbir çalışmaya rastlanılmayan tabyalara, geçtiğimiz yılın sonlarında ne işe yaradıkları bir türlü anlaşılamayan iki kemerli kapı yaptırıldı, ancak taş kapılar iddiaya göre fırtınaya dayanamadı ve yıkıldı.

HİZMET YOK, PARA VAR

Her gün onlarca yerli-yabancı insanın görmek için tırmandığı Topdağı’na girişlerin paralı hale getirildiğini görenler, bu işe bir anlam veremediler.

Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın çok daha düzgün ve kullanışlı hale gelmesini, o bölgede savaş eserleri müzesi kurulmasını ve insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek türde sosyal donatıların yapılmasını bekleyen vatandaşlar, giriş sırasında “Ücretlidir, verin 5 TL” talebiyle karşılaşınca, şaşkınlıktan ne söyleyeceklerini bilemediler.

MİLLETVEKİLLERİNİN HABERİ VAR MI

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Nenehatun Tarihi Milli Parkı yetkililerinden tatmin edici bir açıklama beklediklerini belirten vatandaşlar, “Burasının özelleştirildiğini duyduk ve çok şaşırdık. Kimin malı kime, ne diye verildi ve nasıl verildi? Biz Milli Parklar’dan hizmet ve yatırım beklerken, yetkililerin ‘ver kurtul’ mantıksızlığıyla hareket etmesine akıl, sır erdiremedik. Acaba sayın milletvekillerimiz özelleştirmeden, tabyalara girişte para alınması konusundan haberdarlar mı? Kendilerinden de bir açıklama bekliyoruz” dediler.

Öte yandan, Topdağı’nda fırtınadan yıkıldığı öne sürülen taş kapılardan geri kalan enkazın olduğu gibi duruyor olması, gören herkese “bu rezalet de neyin nesi” dedirtiyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.