Dolar 32,5586
Euro 34,8845
Altın 2.429,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

HASAN-İ BASRİ’DE KORKMAZ CENK!

HASAN-İ BASRİ’DE KORKMAZ CENK!
6 Eylül 2017 14:10

YAKUTİYE Belediyesi tarafından, müteahhit bir firmaya satılan Hasan-i Basri Türbesi’nde bugün başlayan yıkım çalışmalarına, tüm gücüyle karşı çıkan Rabiana Mahallesi Muhtarı Cemal Korkmaz’ın bu tavrı, vatandaş tarafından takdir gördü.

Erzurum’un sayılı türbeleri arasında sayılan Hasan-i Basri’de öğle saatlerinden itibaren iş makinelerinin yıkıma başlaması, Rabiana Mahallesi Muhtarı Cemal Korkmaz’ı da harekete geçirdi.

Yıkım için türbeye gelen ekiplere karşı koyan, bununla da yetinmeyerek Vali Seyfettin Azizoğlu’na ulaşmaya çalışan Cemal Korkmaz’ın soyadına uygun davranış göstermesi, Korkut’an Başkan ile kıyaslanmasına da neden oldu.

VERİLEN RUHSAT KEYFİ KULLANILIYOR

Yakutiye Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren Erzurum’un eski kadim mahallelerinin yerle bir edilmesinde önemli paya sahip olan Başkan Ali Korkut’a tepki gösteren vatandaşlar, “Erzurum’un tarihi izlerinin, aynı zamanda mimar olan bir Başkan tarafından silinmesi hiç de affedilir bir davranış değil. Millet Ali Korkut’a ve diğer belediye başkanlarına konut yapsın, müteahhitlerle işbirliğine gitsinler diye değil, Erzurum’un kültürel dokusuna uygun hizmetler gerçekleştirsinler diye ruhsat verdi. Ama bugün o ruhsatın keyfi ve çıkar için kullanıldığını görüyor olmak herkesi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Eğer böyle olmasa, bir muhtar, mahallesine gelen hizmete niye karşı çıksın! Burada ciddi anlamda bir sıkıntı var. Bu sıkıntı ve nedenleri mutlaka kamuoyu ile paylaşılmalı” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.