Dolar 32,5210
Euro 34,9215
Altın 2.439,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

HASTA DEĞİL KORONA YAĞIYOR

Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Erzurum’a resmen hasta yağıyor. Özellikle Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin yolunu tutan hastaların iş yükünü artırdığı, bu yükün altından kalkmakta zorlanan çoğu hekimin kurtuluşu kaçmakta bulduğu kaydedildi.

HASTA DEĞİL KORONA YAĞIYOR
22 Şubat 2022 09:12 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2022 09:15

BÖLGENİN sağlık merkezi konumunda olan, çevre illerden her gün yüzlerce insanın akın ettiği Erzurum’da ciddi bir düzensizlik ve keşmekeşlik yaşandığı, iş yükünün her geçen gün biraz daha arttığı, bu yükün altından kalkamayan bazı hekimlerin selameti kaçmakta bulduğu, bazılarının da kaçmak için fırsat kolladığı kaydedildi.

Bünyesinde iki önemli hastaneyi barındıran, dolayısıyla çok sayıda insana sağlık hizmeti götüren Erzurum’a, bu hizmetinin karşılığı yük ve sıkıntı olarak geri dönüyor. Bölge illerinde ve hatta çoğu ilçede tam teşekküllü devlet hastanesi bulunmasına rağmen, sabah yatağından doğrulan insanların minibüslere doluşarak soluğu Erzurum’da, özellikle de Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde almaları şaşkınlıkla izleniyor.

DOĞRUDAN ARAŞTIRMA’YA

Devlet hastanelerinde randevulu sistem nedeniyle insanların doğrudan Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne yöneldiğini, sabahın erken saatlerinden itibaren poliklinik önlerinde ciddi yoğunluk yaşandığını belirten öğretim üyeleri, konuyla ilgili olarak şunları söylediler:

“- Adından da anlaşılacağı üzere burası önemli hastalıkların tedavi edilmesi, yine büyük çaplı ameliyatların yapılması gereken bir sağlık merkezi. Ancak gelin görün ki, Araştırma Hastanesi’nin sağlık ocağından farkı kalmadı. Özellikle korona olan çoğu insan, ‘acaba bende kalıcı bir hasar oluştu mu?’ diyerek hastaneye koşuyor. Her gün onlarca böyle vakayla karşılaşıyoruz. Toplumda bir panik durumu oluşmuş durumda. Çevre illerdeki hastaneler de işin kolayını almış. Her türlü sıkıntılı durumun çözüm yeri olarak Erzurum gösteriliyor. Buraya hasta gelmesin demiyoruz, ama kimse bizi de enayi yerine koymasın, herkes sorumluluğunu yerine getirsin, işinin hakkını versin! Bir ilçe hastanesinde kolaylıkla yapılacak tedaviler bize yönlendiriliyor. Böyle olunca da hem bizim iş yükümüz artıyor ve hem de hastane özelliğini kaybediyor.”

KURALLAR HİÇE SAYILIYOR

Sabahın erken saatlerinde Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne giden yollarda yaşanan trafik yoğunluğunun da ayrı bir sıkıntı oluşturduğunu, çoğu zaman mevcut otoparkların yükü kaldıramaz hale geldiğini, bina içlerinde de sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığını belirten saha görevlileri, Erzurum’da pandemi vakalarının azalmamasını bu aşırı yoğunluğa bağladı, “Erzurum’a hasta değil korona virüsü yağıyor” benzetmesi yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.