Dolar 32,3484
Euro 35,0098
Altın 2.329,81
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HAYALLERİN ÖTESİNE TAŞAMADIK, ALANI OT BASTI!

HAYALLERİN ÖTESİNE TAŞAMADIK, ALANI OT BASTI!
8 Temmuz 2019 09:05

DÖNEMİN Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yöre insanını heyecanlandıran sözleriyle duyurduğu, Dadaşkent Yolu üzerinde yapımına başlanılan Bilim, Müze, Doğa, Tarih, Kültür Eğitim Parkı’nda işler durdu. Startı Atatürk Üniversitesi tarafından verilen, sonraki süreçte Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü’nün de dahil olduğu projenin yapılacağı alanı ot bastı.

“Anadolu’nun zirvesinden tüm dünya insanlarına” sloganıyla hazırlanan ve bilgisi Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak tarafından kamuoyu ile paylaşılan projenin tamamlanması halinde; Erzurum’un, Palandöken, Konaklı, Kiremittik Tepe ve Kandilli kayak merkezleriyle bütünleşerek, kış sporlarında marka olma yolunda önemli adımları atacağı ve bir zirve kenti olarak, dünya arenasında yerini alacağı söylenmişti.

Hafriyatı 2013 yılından itibaren alınmaya başlanılan bölgede zaman içinde çalışmalar hızlanmış, bu arada DS’İnin ihalesini 19 milyon liraya yaptığı göletin 2018 yılının 11’inci ayında tamamlanacağı da duyrulmuştu. Temeli 2015 yılının mayıs ayında ve son derece fırtınalı bir günde, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla atılan projeyle ilgili olarak Rektör Hikmet Koçak, şunları söylemişti:

REKTÖR KOÇAK: DÜNYA ŞEHRİ OLACAĞIZ!

“Bilim, Doğa, Tarih, Eğitim Müze projesi, Erzurum’u var olduğu noktadan, neredeyse hayallerin ötesine taşıyacak bir projedir. Bir yandan mevcut tarihi eserleri ile adeta açık hava müzesi olan Erzurum’da tarihimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olacak olan bu proje, diğer yandan bölgenin ve bölge ülkelerinin merkezi olması nedeniyle de Erzurum’u bir cazibe merkezi yapacaktır. Kısacası Erzurum, 670 dönüm alan üzerine kurulacak bu büyük kompleks ile beraber artık bir dünya şehri olacaktır.”

Temel atma törenine katılan Bakan İdris Güllüce de, “muhteşem” olarak tanımladığı projeye emeği geçenlere teşekkür etmişti. Yoğun yağmur altında gerçekleşen temel atma törenine İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, dönemin Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, dönemin Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile yine dönemin Ak Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz katılmıştı.

Tamamlanması halinde Erzurum'(un çehresini değiştireceğine “mutlak” gözüyle bakılan projenin, neredeyse “durma” noktasına gelmesi, Erzurum adına umutlanan herkesin hevesini kurağında bıraktı.

Projenin hangi aşamada olduğunu ve akıbetini merak ettiklerini belirten vatandaşlar, konuyla ilgili olarak yetkililerden açıklama beklediklerini belirttiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.