Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

KÖYDE BİR VALİ…

KÖYDE BİR VALİ…
25 Kasım 2019 08:47 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2019 14:27

YAKUTİYE Belediyesi tarafından yaptırılan sosyal amaçlı tesislerin açılışı için Akdağ Köyü’nde düzenlenen törende, kadınlar, köylerinde ilk kez bir vali gördü, kendisi ile konuşma imkanı buldu, kendisinden toplu taşıma araçlarının köylerine de sefer yapmasını istediler.

Aralarında Akdağ Köyü’nün de bulunduğu, Dumlu, Güzelova, Söğütyanı ve Kırkgöze Köyleri ile Akdağ’da yaptırılan taziye evi, kıraathane, okuma odası, muhtarlık binası, millet konağı, çocuk oyun parki gibi tesisler, düzenlenen törenlerle açıldı.Vali Okay Memiş, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’ın yanısıra bazı kurum müdürleri ile belediye meclis üyelerinin katıldığı törenleri, çok sayıda gazeteci izledi.

AKDAĞ’DA YAŞANAN HEYECAN

Törenlerin en canlısı Akdağ Köyü’nde yaşandı. Diğer köylerde (Dumlu hariç) yapılan törenlerde kadın unsuruna pek rastlanmazken, Akdağ’da, köy meydanına dizilen sandalyelerde oturan çok sayıda kadının, ihramlarına bürünerek törenleri uzaktan da olsa izlemeye gelmiş olması, dikkatlerden kaçmadı.

SICAK DİYALOG

Program gereği yapılan konuşma ve etkinliklerin ardından, Vali Okay Memiş, basın mensuplarının da uyarısıyla kadınların bulunduğu alana yöneldi. Köylerinde ilk defa bir valiyi karşılarında görüyor olmanın heyecanını yaşayan kadınlar ile Vali Okay Memiş arasında samimi bir diyalog oluştu.

BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKİLDİLER

Birlikte karşılıklı sohbetlerin yapıldığı görüşmede, köy kadınları Akdağ Köyü’ne de belediye otobüslerinin sefer yapmasını talebinde bulundular. Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile birlikte köy kadınlarıyla fotoğraf çektiren Vali Memiş, gösterdikleri yakın ilgi ve yaptıkları ikramlardan dolayı kendilerine teşekkür etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.