Dolar 32,3241
Euro 35,1067
Altın 2.300,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HAYDAR SAVAŞ HOCA KORONADAN MI ÖLDÜ

HAYDAR SAVAŞ HOCA KORONADAN MI ÖLDÜ
4 Temmuz 2020 01:55 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2020 16:22

YETİŞTİRDİĞİ hafızları gerek Türkiye genelinde olsun, gerekse bölgesel yanışmalarda dereceler alan, işine siyaset bulaştırmayan, bu haliyle de takdir toplayan, Erzurum’un sevilen hocalarından Ahmediye Medresesi Kuran Kursu Hocası 57 yaşındaki Haydar Savaş’ın ani ölümü üzüntü kaynağı oldu. Haydar Savaş’ın korona’dan hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Yakutiye Müftülüğü’ne bağlı Erzincankapı’daki Muratpaşa Camii’nin bitişiğinde yer alan Ahmediye Medresesi’nde uzun zamandan beri görev yapan, cuma günleri çeşitli camilerde verdiği vaazlarıyla da bilinen ve tanınan, özellikle siyaset karşı duruşu ile de hemen herkesin takdirini toplayan Haydar Savaş’ın ölüm haberi, sosyal medyada yankılandı.

HABER SOSYAL MEDYADA DUYURULDU

Facebook’dadün akşamdan beri yapılan paylaşımlarda Haydar Hoca’nın hayatını kaybettiği duyuruldu, ancak ölüm nedeni ile ilgili bir bilgi verilmedi..

erzurumdanhaberler olarak yaptığımız araştırmada, Haydar Savaş Hoca’nın korona illetine kurban gitmiş olabileceği bilgisine ulaştık.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz bir yetkili isim, “Kesin olmamakla birlikte Müftülük camiasında Haydar Hoca’nın korona yüzünden öldüğü konuşuluyor. Bildiğiniz gibi, Ahmediye Medresesi, Erzincankapı’daki Muratpaşa Camii’nin hemen bitişiğinde bulunuyor. Ben, cami imamı ve müezzininin de korona nedeniyle evlerinde karantina altında tutulduklarını duydum. Daha net bilgi zannediyorum yarın sabah Yakutiye Müftülüğü tarafından kamuoyuna açıklanır” dedi.

ÖĞRENCİSİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Dedesi, babası ve ağabeyisi de hafız olan Haydar Savaş, 10 yaşında ailesinden aldığı din eğitimini tamamladı ve hafız oldu.

Sonraki yıllarda İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan ve Erzurum Müftülüğü’nde göreve başlayan Haydar Savaş, 36 yılda 400’e yakın hafız yetiştirdi.

Yetiştirdiği hafızları önemli dereceler elde eden, yaklaşık 7 yıl kadar önce öğrencisi Ferhat Yılmaz’a, 4 bini aşkın yarışmacı arasından Türkiye birinciliği kazandıran Haydar Savaş’ın ölümü, Diyanet camiasını da yasa boğdu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.