Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

HEDEFE ULAŞMAYA AZ KALDI

PALANDÖKEN İLÇESİ’NDEKİ LİSELERDE OKUYAN ÖĞRENCİLER, YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI SERGİLEDİ, BEĞENİ VE TAKDİR TOPLADILAR. SERGİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPAN MÜMTAZ TURHAN ANADOLU LİSESİ DE, SANAT MEYDANI OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATMAYA BAŞLADI.

HEDEFE ULAŞMAYA AZ KALDI
3 Haziran 2022 08:37 | Son Güncellenme: 3 Haziran 2022 08:39

OKULLARIN yaz tatiline girmesine günler kala Palandöken İlçesi’nde “sanat meydanı” kuruldu. Güreşçilerin er meydanını çağrıştıran sanat meydanında, eli fırça tutan öğrenciler tablolarını, atık maddelerle çalışma yapan öğrenciler de eserlerini sergilemenin mutluluğu ve heyecanını yaşadılar.

“At binenin, kılıç kuşanasın” özdeyişinin tüm canlılığı ile kendini gösterdiği, gerek çevresinin düzeni ve temizliğinin yanında okul disiplini ile de örnek bir okul halini alan Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi, sanatsal faaliyet ve etkinlikleri ile dikkatleri üzerinde toplamaya başladı.

Bir süre önce okulun bahçesine “Sen Şehit Biz Şahit” sloganıyla ağaç dikerek, “Vefa Koruluğu”nun tohumlarını atan öğrenciler, bu defa da hem okul bahçesini ve hem de salonu yaptıkları tablolar ile renklendirdi, ileriki yıllarda bir çekim gücü oluşturmasına mutlak gözüyle bakılan “sanat meydanı”nın temellerini Mümtaz Turhan’ın bahçesinde atmanın heyecanını yaşadılar.

Mümtaz Turhan Anadolu Lisesi Müdürü Ümit Gergit, okullarını hem sanat ve hem de spor anlamında daha etkin hale getirmenin uğraşı içinde olduklarını söyledi, okul bahçesinde ve salonda açılışı yapılan iki farklı sergiye katılan davetlilere teşekkür etti.

Müzik öğretmeni Eda Alemdar Çankaya ile bir kız öğrencinin ayrı ayrı verdikleri keman ve gitar resitali eşliğinde gezilen serginin açılışını

Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları İsmail Yeşilyurt ve Mücahit Korkut’un yanısıra Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkanı Doğan Hattatoğlu birlikte yaptılar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.