Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

HIZLI TREN İÇİN BEKLEMEK GEREK!

HIZLI TREN İÇİN BEKLEMEK GEREK!
7 Eylül 2017 09:00

ERZURUM‘un kanayan yaralarına çare bulunması için, kamuoyu oluşturan erzurumdanhaberler.com’un önceki gün, “Tren gelir, boş gelir” başlığı ile gündeme taşıdığı haberle ilgili bir değerlendirme yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Mevcut sıkıntı ancak hızlı trenin Erzurum’a gelmesi ile mümkün olur. Bunun için bir süre beklemek gerekiyor” dedi.

Günümüzde şehrin orta yerinde kalan ve değerli arazileri ile dikkati çeken Devlet Demir Yılları Erzurum İstasyonu’nun tel tel dökülen halini bildiğini belirten Mustafa Ilıcalı, “Yazdıklarınız ve tespitleriniz son derece doğru” diyerek erzurumdanhaberler.com’un hakkını teslim etti.

Sorunun yeni olmadığını, demiryollarının ihmalinin yılların ötesine dayandığını belirten Mustafa Ilıcalı, Genel Yayın Yönetmenimiz Öztürk Akkök’e şunları söyledi:

İSTASYONUMUZ ÇOK DEĞERLİ

“- Erzurum Garı ve demiryolu ağıyla örülü istasyon, gerçekten son derece değerli bir noktada bulunuyor. Aslında yaşanan sorun hepimizin malumu. Burada yılların ihmali var. Mevcut sistem ile sorunları çabucak çözmek ve burayı aktif hale getirmek, daha kullanılır kılmak mümkün değil. Hepimiz de biliyoruz ki, çare hızlı trendedir. Hızlı tren için ihale hazırlıkları yakında başlayacak. 2020’de ihale yapılırsa, 2023’de Erzurum’a hızlı tren gelir. Ben de hızlı trenin Erzurum’a gelmesini çok isterim. Ancak Erzurum için düşünülen tarih 2023’tür.”

Erzurum İstasyonu’ndaki atıl duruma düşmüş depo ve benzeri binaların korunması gerektiğini belirten Ilıcalı, “Oraları ihale etmek, kiraya vermek yanlış olur. Çünkü hızlı tren geldiğinde, belki bugünkü yer bile yetersiz kalacaktır. Bu nedenle mevcut alanları iyi korumak gerekir” diye konuştu.

İLÇENİN İSMİ ILICA OLSUN

Ulaşım dışında başka konulara da değinen Mustafa Ilıcalı, Aziziye İlçesi’nin bir mahallesi haline dönüşen Ilıca’nın isminin ilçeye verilmesi için, TBMM Başkanlığı’na bir kanun teklifi verdiğini de hatırlattı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.