Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

İBRAHİM ERKAL’A GÖSTERİLEN VEFA

İBRAHİM ERKAL’A GÖSTERİLEN VEFA
8 Aralık 2017 21:18 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2017 21:32

CUMHURİYET Caddesindeki, Erzurum’un en eski sinemasını, bir de şimdi görmelisiniz.

Dadaş Sineması yenilendi ve geçen 21 Kasım 2017 günü, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi adıyla hizmete girdi.

Erzurum dışında olduğum için, böylesine önemli bir açılışta bulunamamıştım.

Talihsiz bir kaza sonrası yaşama veda eden İbrahim Erkal’ın adı verilen Kültür ve Sanat Merkezine adım atınca değişimi hemen fark ediyorsunuz.

Dadaş Sineması zamanında Dadaş Film Festivali nedeniyle Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköye Karşı, İftarlık Gazoz filmlerin yönetmeni Yüksel Aksu’nun söyleşisine katılmıştık.

Artık geçirdiği yangınlarla ünlü Dadaş Sineması ve önündeki yol olarak kullanılan boşluk yok.

Milli Eğitim eski Müdürü Fevzi Budak, Atatürk Üniversitesinden emekli,  gazeteci Süreyya Çarbaş, Horasan eski Belediye Başkanı Dursun Şen ile birlikte Tufan’ın önünden geçerken, birden kendimizi o yeni açılan sanat merkezinde bulduk.
Merkezin girişinde bizleri İbrahim Erkal ile birlikte Erzurumlu ünlü sanatçıların fotoğrafları karşıladı.

Ardından Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı’nın rehberliğinde Kültür ve Sanat merkezini yakından tanıma şansı elde ettik.

Yaklaşık 500 kişilik tiyatro ve galeri salonlarını gezerken Teyyo tiplemesi ile ünlenen sanatçı Cumhur Seval ile karşılaştık.

Daha doğrusu Cumhur Seval’i sessiz film çekerken bulduk ve ayaküstü sohbet ettik.

Davetsiz konukları olan bizlere İbrahim Erkal Kültür Merkezini gezdiren Büyükşehir Belediyesi Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, sadece bilgi vermekle kalmadı, çay- kahve ikramında da bulundu.

Aslında Yönetmen Emrah Çılgı ile biz Aziziye Belediyesi tarafından geçtiğimiz Temmuz ayının son günleri düzenlenen Ilıca Çermik Festivalinde tanışmıştık.

Bir bakıma o festival gecesinde programın uzamasından dolayı Esat Kabaklı’yı dinleyememenin sorumlusu olarak Emrah Çılgı’yı görmüştük.

Çılgı’nın savunmasını dinleyince fazla bir kusuru olmadığını anladık.

Yine de eleştiriye açık olan tavrı ve konukseverliğinden dolayı Emrah Çılgı’yı kutladık.

Gönüllerde taht kuran, Erzurum sevdalısı İbrahim Erkal ile birlikte, Hulusi Seven, Sebahattin Bulut, Faruk Kaleli, Behçet Mahir gibi değerlerin isimleri bundan böyle iki ayrı kültür ve sanat merkezinde yaşayacak.

Kültür ve Sanat Merkezinden ayrılırken hem gösterdiği vefadan hem de kente iki güzel sanat merkezi kazandırdığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e uzaktan teşekkür göndermeyi ihmal etmedik.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.