Dolar 32,5671
Euro 35,0146
Altın 2.428,17
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C

İKİ BİN DEPREMZEDE İLE İFTAR!

İKİ BİN DEPREMZEDE İLE İFTAR!
1 Nisan 2023 13:02 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2023 13:10

YAKUTİYE Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde 540 depremzede aileyi şehir protokolu ve basın mensuplarıyla birlikte iftar sofrası etrafında buluşturmanın haklı gururunu yaşadı.

Deprem bölgesinden Erzurum’a gelen yürekli buruk acılı insanları kucaklayan Başkan Mahmut Uçar, “yarım elma, gönül alma” mukabilinde hediyeler sunduğu depremzedeler ile iftar etmenin huzurunu duyduğunu, mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok sayıda protokol mensubunun da hazır bulunduğu, 2 bini aşkın depremzede vatandaşın da çorba kaşıkladığı iftarda bir konuşan Başkan Uçar, şunları söyledi:

TEK YÜREK OLDUK

“Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizin etkilendiği deprem tüm ulus olarak hepimizi derinden üzmüştür. Depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Depremin yaşandığı il günden itibaren tüm vatandaşlarımız tek yürek olarak üzerine düşeni yapmış, tüm imkanlarıyla depremzede kardeşlerinin yanında olmuştur. Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Yakutiye’mizde de depremzede kardeşlerimiz misafir edilmektedir. Bugün burada Yakutiye İlçemizde misafir olan 540 aile, yaklaşık 2.200 depremzede kardeşimizle iftar sofrasında bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

70 TIR YARDIM GÖNDERDİK

Yakutiye Belediyesi olarak depremin ilk günden beri depremzedelerin yanlarında olmaya ve yaralarını sarmaya çalıştıklarına dikkat çeken Başkan Uçar, “Toplamda 183 personelimiz, 35 iş makinesi ve aracımız ile bölgede olduk, 70 yardım TIR’ını bölgeye ulaştırdık. İl günden beri 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunan aşevimiz hizmetini devam ettirmektedir” hatırlatması yaptı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.