Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İLÇE BELEDİYELERİNİN ATIK HASSASİYETİ

İLÇE BELEDİYELERİNİN ATIK HASSASİYETİ
8 Haziran 2020 16:21 | Son Güncellenme: 8 Haziran 2020 16:25

KORONAVİRÜS salgınıyla birlikte hayatımıza giren ve “vazgeçilmez” ürünler arasında yerlerini alan maske ve eldiven gibi malzemelerin çevreye gelişigüzel saçılmasını ya da normal çöp kutularına atılmasını önlemek amacıyla harekete geçen Palandöken, Aziziye ve Yakutiye Belediyeleri, vatandaşın özel talepleri doğrultusunda “tıbbi atık kutuları” yaptırdı ve halkın kullanımına sundular.

VATANDAŞ TALEP ETTİ

Virüsün yayılmasını ve başkalarına bulaşmasını önlemek amacıyla özel koruyucu malzemeler kullanılmasını şart koşan Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarına kulak veren vatandaşlardan çevreye ve insan hakkına saygı duyanlar, kullandıkları “tıbbi atık” hükmü taşımaya başlayan maske ve eldivenleri, çöp kutularına atarken, kullanılan çöp kutularının “özel” olması gerektiği konusu gündeme gelmişti.

HER BİRİ MİKROP YUVASI VE ÇOK TEHLİKELİ

Her biri “mikrop yuvası” haline gelen maske siperlik ve eldiven gibi atıklar için, hızla “özel” çöp kutuları imal ettiren belediyeler, vatandaştan hem övgü, hem de olumlu not aldılar. Üzerlerine “maske ve eldiven atık kutusu” ibaresini dikkat çekici şekilde yazdıran belediyeler, bu kutuları çöp toplama noktalarına yerleştirdi ve vatandaştan, kullandıkları koruyucu malzemeleri bu kutulara atmalarını istediler.

LÜTFEN ÖZEL KUTULARI KULLANALIM

Çevrede, yollarda, kaldırım kenarlarında gelişigüzel atılmış yığınla maske bulunduğuna dikkati çeken vatandaşlar, bundan böyle belediyelerin ivedilikle yaptırdığı kutulara o atıkların atılmasının “insanlık görevi” olduğunu hatırlattılar.

Kurallara uymayan, insan sağlığını tehlikeye atmaktan çekinmeyen duyarsız insanlara ağır cezalar verilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, bu konuda hassas davranan belediye başkanlarına teşekkür ettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.