Dolar 32,3613
Euro 34,9886
Altın 2.311,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

ILICA ŞEKER, AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK

ILICA ŞEKER, AÇIK ARTIRMA İLE SATILACAK
22 Şubat 2018 16:22 | Son Güncellenme: 22 Şubat 2018 16:26

ÜLKE genelinde özelleştirilecek 14 fabrikadan birisi olan Ilıca Şeker Fabrikası’nın, açık artırma usulü satılacak olması, “parayı veren şeker’i yiyecek” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Ilıca Şeker Fabrikası’nın Erzurum’da oluşturulacak bir konsorsiyum tarafından alınıp-alınmayacağının belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz günlerde ETSO’da yapılan toplantıdan nasıl bir sonuç çıktığı anlaşılamazken, belirlenen satış takviminin işlemesi ve zamanın giderek daralması, Erzurum adına umut besleyen herkesin umutlarını kırmaya başladı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından yayınlanan ihale ilanında, Ilıca Şeker Fabrikası’nın ihalesine girecek kişi veya kuruluşların, 3 milyon lira (eski parayla 3 trilyon) teminat bedeli ve diğer belgeleri 11 Nisan akşamına kadar, kurumun Ankara Ziya Gökalp Caddesi’ndeki adresine “elden” teslim etmeleri gerektiği belirtiliyor.

İlanda, fabrikaların satışlarının açık artırma usulüyle yapılacağı, herkesin gözü önünde cereyan edecek satışta, en çok parayı verene satışın yapılacağı vurgulandı.

Bu açıdan bakıldığında, Erzurum’da muhtemel bir birliğin, 11 Nisan gününe kadar yetişmesinin ve Özelleştirme İdaresi’ne yatırılması istenilen 3 trilyon lira teminat parasının da toplanmasının çok zor olduğu ifade edildi, “Fabrikanın gerçekten Erzurum iş dünyası tarafından alınması isteniyorsa, ETSO’nun elini çok çabuk tutması gerekiyor” denildi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Abdulkerim dedi ki:

    etso icin 3 trilyon paramidir yada koca fabrika icin 3 trilyon teminat cok komik bence