Dolar 32,5704
Euro 34,9776
Altın 2.421,86
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ILICA ŞEKER’E ORGANİZE İLGİ!

ILICA ŞEKER’E ORGANİZE İLGİ!
17 Şubat 2018 16:49

ERZURUM‘un “bacası tüten” birkaç sanayi kuruluşundan birisi olan ve toplamda 890 bin metrekare (890 dönüm) araziye sahip olan Ilıca Şeker Fabrikası’nın satılacağına dair haberin erzurumdanhaberler.com’da yayınlanması, bir anda gözleri bu fabrikaya çevirirken, çok sayıda personeli de, “bizim akıbetimiz ne olacak” korkusu sardı.

Yaklaşık 62 yıl önce kurulan, bünyesinde alkol ve makine olmak üzere iki büyük ünitesi daha bulunan, şimdilerde küspe paketleme ünitesiyle popüleritesi artırılan Ilıca Şeker Fabrikası’nın, tıpkı Aşkale Çimento’da olduğu gibi, geniş tabanlı bir ortaklıkla Erzurumlular tarafından alınması istendi.

Fabrikanın satılacağı haberini kamuoyu ile paylaşan Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikesi (PÜİS) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Vahit Bingöl’ün, “Konuyla ETSO ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yanında, tüm sivil kitle örgütleri ilgilensin” çağrısına, Birinci Organize Sanayi Yönetim Kurulu kulak verdi.

ORGANİZE HAREKETLİLİK

Aynı zamanda ETSO yönetimine de talip olan Birinci Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney’in çağrısı üzerine biraraya gelen işadamlarının, “Ilıca Şeker Fabrikası’nı alalım” önerisine sıcak baktıkları öğrenildi.

Fabrikanın son durumunun öğrenilmesi konusunda araştırma yapılmasının uygun görüldüğü toplantıda konuşmacıların, “Fabrikasının makinelerinin durumu, üretim kapasitesi, personel sayısı ve tabi ki muhammen bedelinin öğrenilmesi lazım. Gerekli bilgiler toplandıktan sonra, fabrikanın alınıp-alınmaması konusunda daha net şeyler konuşabiliriz” dedikleri kaydedildi.

Öte yandan, fabrikanın satılacağı yolunda haberlerin duyulması, Ilıca Şeker çalışanlarını tedirgin etti. Hali hazırda Ilıca Şeker Fabrikası’nda 45 memur, 138 daimi ve muvakkat işçi, 138 daimi, 450 de mevsimlik taşeron olmak üzere toplamda 953 kişinin çalıştığı, 92 gün süren son kampanya döneminde 48 bin ton kristal (toz) şeker üretildiği ifade edildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.