Dolar 32,3869
Euro 35,2153
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ILICALI, HINIS’TA SÜT MAKİNESİ DAĞITTI

ILICALI, HINIS’TA SÜT MAKİNESİ DAĞITTI
31 Mayıs 2017 09:10

MUSTAFA Ilıcalı’nın girişimleriyle temin edilen 100 adet süt sağma makinesi, süt üreticilerine hediye edildi. Üreticilere makinelerini kendi elleriyle teslim eden Ilıcalı, kendilerinden daha çok üretim ve daha fazla büyüme sözü aldı.

Hınıs’ta süt inekçiliği yapan yetiştiricinin yükünü hafifletip, daha temiz ve hijyenik şartlarda süt elde etmelerini sağlamak amacıyla seferber olan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’dan. Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir “Sayın Vekilim; biz çiftçimize eğitim verdik, devlet olarak makinelerini temin edeceğimizi söyledik, ancak birşey yapamadık. Destek olmanızı istiyoruz” sözü üzerine harekete geçmişti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Ayhan Karayama’ya durumu anlatıp çiftçilerin ihtiyaçlarını ileten Ilıcalı, Hınıslı çiftçileri süt sağma makinelerine kavuşturdu. Süt sağma makineleri, Ilıcalı’nın da hazır bulunduğu törende, Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla sahiplerine teslim edildi.

SÖZ ALDI

Toplamda 100 süt makinesinin teminini sağlayıp çiftçilere elleriyle teslim eden Ilıcalı “Hınıs’ın bu güzel ilnsanlarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Hınıs, geçmişinde terör sıkıntısı yaşanmış vbir ilçemizdi. Alınan önlemlerle Hınıs’a da huzur ortamı geldi. Sizler bu özgür iradenizle refarandumda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yüzde 50′ nin üzerinde bir destek verdiniz. Bu desteğinizden dolayı da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bizler artık eski günleri bir tarafa bırakacağız ve Hınıs’ı daha fazla nasıl geliştiririz ona bakacağız. Sağolsun Kaymakamımızda bu noktada elinden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyor. Sizlerden çok daha fazla üretim ve büyüme bekliyorum” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsemet Demir ise, çiftçilere verdikleri sözü yerine getirmelerine vesile olan Milletvekili Ilıcalı’ya teşekkür ederek “Sayın vekilimi Ankara’da ziyaret ettim. Biz çiftçimize süt sağma makineleri için eğitim verdik, ama makinelerini temin edemedik. Sorunu Mustafa Hocamız’a ilettik. Sayın vekilimde ‘Devlet eğer söz verdiyse sözünü yerine getirir. Gerekirse biz cebimizden öder bu makineleri temin ederiz’ dedi. Bu bizim halkımıza yapılmış büyük bir hizmet. Sayın vekilimize ilgisinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.