Dolar 32,5963
Euro 34,8549
Altın 2.496,68
BİST 9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

GÜZEL SANATLAR’DAN HALİS ÇALIŞMA!

GÜZEL SANATLAR’DAN HALİS ÇALIŞMA!
16 Temmuz 2020 09:33 | Son Güncellenme: 17 Temmuz 2020 14:33

ATATÜRK Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri tarafından yapılan, İranlı Sanaz Pournaderi ile Iraklı öğrenci Semer Dhiaa’nın da katkı sağladığı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir rölyefi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri’ne damgasını vurdu.

Bir kış memleketi olan Erzurum’un, karını, kışını, soğuğunu yansıtacak sanatsal etkinliklerin oluşumuna kolaylık sağlaması amacıyla Atatürk Üniversitesi bünyesinde bir buz müzesi oluşturuldu. Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) katkılarıyla yaptırılan ve kısa süre önce tamamlanarak hizmet vermeye başlayan müzede, 15 Temmuz 2016 yılının akşamında yaşanan acı olayları yansıtan görüntüler, buzdan heykellere dönüştürüldü.

DİKKATLERDEN KAÇMADI

Hem 15 Temmuz’u anma ve hem de müzenin açılışını gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen, Vali Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanısıra şehrin askeri ve mülki erkânından temsilcilerin katıldığı etkinlikte, hain kalkışmayı hayatı pahasına engellemeye çalışan ve “sembol isim” haline gelen Ömer Halisdemir’in büyük boy rölyefi ile bir küçük büstü dikkatlerden kaçmadı.

HERKESTEN ÖVGÜ ALDI

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat’ın yaklaşık iki yıl önce “Bir Ömer Halisdemir çalışması yapalım” önerisi ile yola çıktıklarını belirten İranlı Sanaz Pournaderi, sergiledikleri rölyef ve büst ile başta Vali Okay Memiş olmak üzere, buz müzesinin açılışına  katılan herkesten büyük övgü aldıklarını söyledi.

Gördüğü ilginin hem kendisini ve hem de rölyefin yapımına katkı sağlayan diğer akademisyenleri mutlu ettiğini belirten Sanaz Pournaderi, konuyla ilgili olarak erzurumdanhaberler’e şu açıklamayı yaptı:

ÇOK MUTLU OLDUK

“Dekanımız Mustafa Bulat hocamızının talimatıyla birlikte yola çıktık. Bölümümüzdeki hocalarımız ve Iraklı Semer Dhiaa arkadaşımız ile 15 Temmuz’da şehit düşen Ömer Halisdemir’in rölyefi ve büstünü yapmak için kolları sıvadık. Bu çalışmaya diğer hocalarımız da katkı sağladı. Dekanımız Mustafa Bulat hocamızın verdiği destek ve sağladığı teknik imkanlar işlerimizi kolaylaştırdı. Semer ve ben, komşu iki farklı ülkenin insanlarıyız. Bizim farklı ülkelere mensup olmamız, vatanı için, milleti için hayatını vermiş, o uğurda şehit düşmüş insanlara kayıtsız kalmamızı elbet engellemez. 15 Temmuz akşamında şehit düşen ve Türk insanının sembol isimlerinden birisi haline gelen Ömer Halisdemir’in rölyefini ve büstünü açılış gününe yetiştirdiğimiz için çok mutlu olduk. Sayın Erzurum Valisi’nin yaptığımız çalışmayla ilgili söyledikleri gerçekten gururumuzu okşadı, bizi mutlu etti, tüm yorgunluğumuzu aldı. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.