Dolar 32,5575
Euro 34,8784
Altın 2.436,85
BİST 9.708,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İŞ İLANI SİTELERİ TUZAK DOLU

İŞ İLANI SİTELERİ TUZAK DOLU
19 Eylül 2021 21:00 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2021 21:01

TEKNOLOJİNİN getirmiş olduğu kolaylıklardan biri de hiç şüphesiz bulunduğumuz bölge ve sektöre göre iş kayıt ilanlarını detaylıca inceleyebilmek ve ulaşabilmek.

 Ancak bu durumun birçok kolaylıkla birlikte, kirli oyunları da beraberinde getirdiğini biliyor olmalısınız.

Bilmiyorsanız, bu yazıyı okuduğunuzda çirkinlikleri, tuzakları öğrenecek, ister istemez üzülecek ve belki etkileneceksinizdir.

Eğer siz ya da bir yakınınız, kızınız, kız kardeşiniz iş aramıyor dolayısıyla bu tür ilanlarla ilgilenmiyorsa, yaşanılan çirkinliklerin, kan donduran olayların doğal olarak farkında olmayabilirsiniz.

Ancak iş arayan, dolayısıyla internet üzerinden iş ilanlarına bakan, ilgilenen ve belki başvuran bir kadın yakınınız, kızınız, kız kardeşiniz varsa, o vakit sorunlardan da az ya da çok haberiniz, bilginiz var demektir.

Şöyle ki, iş ilanları yayınlayan siteler, iş arayanların teknoloji ağındaki uğrak noktalarının başında geliyor.

İşsizliğin had safhada olduğu ülkemizde, her gün büyük bir umutla bilgisayarlarının başına oturan, cep telefonlarına sarılan ve başvurularına bir cevap gelip-gelmediğini merakla kontrol eden, ancak her defasında hayal kırıklığı yaşayan kadınlara, onların feryatlarına kulak verip, karşılaştıkları sorunları, aldıkları ahlaksız teklifleri bir de kendilerinden dinleyeyim istedim.

Ülkemizde internetin çok da güvenilir bir mecra olmadığının hemen hepimiz farkındayız.

Dolandırıcıların cirit attığı, her türlü ahlaksızlığın fütursuzca sergilendiği, çirkin pazarlıkların yapıldığı internet ortamında dürüst insanlar, işlerini doğru yapan siteler de yok değil.

Tabi sade bir vatandaş olarak kimin doğru, kimin yanlış yaptığını bilme şansımız elbet yok.

Bunun için devletin ilgili birimlerinin internet medyasını, özellikle iş ilanı yayınlayan siteleri yakın takibe almaları gerekiyor.

Yanlış yapana fırsat verilmemeli.

Tabi bu bir temenni.

Yoksa dürüst ve ilkeli olduklarına inanarak kişisel bilgilerini karşı tarafa veren insanların, özellikle de kadınların başına neler geldiğini hepimiz yine internet haberlerinden öğreniyoruz.

İş arayan kadınlara ahlaksız tekliflerin yapıldığı sitelerin yakın takibe alınmasını isteyenler, ekmek mücadelesi yapan insanların hayallerinin yıkılmasına, psikolojik çöküntülerin yaşanmasına fırsat verilmemesini istiyorlar.

Bir üniversite bitiren, belki master yapan, yine en az bir ve belki birden çok yabancı dil bilen ancak bir iş bulamayan, dolayısıyla çaresizlik içinde kıvranan kadınların duygularına tercüman olacağına inandığım bu yazıyla birlikte iş arayan, ararken farklı teklifler alan kadınlara sesleniyor, neler yaşadıklarını benimle paylaşmalarını istiyorum.

İnsanların çaresizliklerinden yararlanmaya çalışan ahlak yoksunu sefil ruhlu yaratıkların ipliklerini pazara çıkartmak, hepimizin asli görevi olmalı.

Temiz toplum istiyorsak, önce biz üzerimize düşeni cesaretle yapmalıyız.

Yoksa yanlış mı düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.