Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

İSPİR’DE KIRIK TÜNELİ İÇİN MUHTAR DAYANIŞMASI!

İSPİR’DE KIRIK TÜNELİ İÇİN MUHTAR DAYANIŞMASI!
25 Eylül 2019 15:43

KARADENİZ‘i Doğu Anadolu’ya bağlayacak olan ve büyük umutlarla temeli atılan, bu konuda büyük mücadeleler veren Tahsin Bayramoğlu’nun gündeme taşıdığı Kırık Tüneli’nde duran işlerin yeniden başlatılmasını isteyen İspirli muhtarlar, ortak basın açıklaması yapmaya hazırlanıyorlar.

Temeli yaklaşık 5 yıl önce atılan ve inşaatına başlanılan Kırık Tüneili’nin yapımı, zaman içinde yılan hikayesine döndü. İhalesi önce iptal edilen, sonra yeniden ihale edilen Kırık Tüneli’nde işler iki yıl kadar önce tamamen durdu.

Ülkemizin önemi projelerinden olan Ovit’in devamı gibi gözüken, tamamlandığında 7 bin 200 metreyi bulacak olan Kırık Tüneli’nde çalışmaların yeniden başlatılmasını isteyen İspirli köy ve mahalle muhtarları, ortak basın açıklaması yapma kararı aldılar.

Konuyla ilgili olarak, “İspirliler’in dikkatine” diyerek bir açıklama yapan İspir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Dursun, 4 Ekim Cuma günü saat 11.00’de kaymakamlık binası önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu ve başta muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere, tüm ilçe halkını birlikte hareket etmeye çağırdı.

Basın açıklaması için gerekli resmi izinlerin alındığını belirten Başkan Yaşar Dursun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, görüşlerini şöyle dile getirdi:

“- Biz İspirliler olarak Hortuğ (Kırık) Tüneli’nin tamamlanmasını ve hayata geçirilmesini istiyoruz. Yıllardan beri çektiğimiz yol çilesinin son bulması için el ele vermeli ve güçbirliğine gitmeliyiz. Yıllardan beri çektiğimiz yol çilesinin son bulmasını istiyoruz. Şimdi ispir zamanı, derdimiz İspir, sevdamız İspir. Artık el ele verelim, sesimizi yetkililerimize duyuralım.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.