Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

İSTANBİL’DA “ERZURUM EKONOMİ ZİRVESİ” TOPLANDI

İSTANBİL’DA “ERZURUM EKONOMİ ZİRVESİ” TOPLANDI
27 Ocak 2017 17:40

ERZURUM Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’da ortaklaşa organize edilen toplantıda Erzurumlu iş adamlarıyla bir araya gelen Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “yatırım çağrısı” yaptı, “Yatırımcıya erzurum bürokrasisi olarak her türlü yardımı yapmaya hazırız” dediler.

Maltepe’de bir otelde gerçekleşen toplantıya Vali Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanı sıra AK Parti Erzurum Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve önceki Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ile Erzurum derneklerinin yöneticileri ve işadamları katıldı.

FIRSATLARI ANLATMAK İÇİN BURADAYIZ

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Azizoğlu, Erzurum’daki fırsatları anlatmak amacıyla biraraya gelmek istediklerini belirtti, “Erzurum’da bürokrasi noktasında yatırımcının önü açık” hatırlatması yaptı. Azizoğlu, şunları söyledi

“İşadamlarımız şehrimizin değerlendirmesini çok iyi yapmalı. Gerçekten ticaret için gayet makul bir kente sahibiz. Hem Karadeniz’e yakın, hem uluslararası yol üstündeyiz ve hem de Kafkaslara çok yakınız. Bu fırsatları iyi kullanmak lazım. İnşallah üretime dayalı fabrikalar kurulacak ve rekabet ortamıyla şehrimiz çok daha hızlı gelişecek. Bunun için ,hepimizin çok çalışması gerekiyor. Devletin temsilcileri olarak, siz işadamlarımızın Erzurum’a gelmesi adına her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.”

ÇOK SAYIDA YATIRIMCI SIRADA

Erzurum’da yatırımcı için arsa problemi olmadığının da altını çizen Vali Azizoğlu, 2. OSB’ye ilave olarak bin dönümlük arazinin katılması için, Bilim ve Sanayi Bakanlığı’na müracaat ettiklerini kaydetti. Vali Azizoğlu, “Erzurum’a yerli yabancı çok sayıda firma yatırım için sıraya girdi. Biz yarın sizlerin gelip de ‘Keşke bize de söyleseydiniz, yatırım yapardık’ dememeniz için bu toplantıyı düzenledik. Erzurum’a hizmet için buradayız. Eğer sizler de yatırım yapmak isterseniz arsa sıkıntımız yok, her zaman yardımcı oluruz” diye konuştu.

DUYGUSAL DAVRANMAYIN!

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de Erzurum’un iş adamları için büyük bir avantaj olduğunu belirterek, “Hükümetimiz Erzurum’u cazibe merkezi ilan ederek önemli bir yol açmıştır. Şehrimizin gelişmesi, istihdam sorununun ortadan kalkması için bu fırsatı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ben, hiç bir işadamımız duygusal davransın istemiyorum. Kar edemeyeceğiniz bir yatırımı getirmenizi de istemiyorum. Burada büyük bir fırsat var” dedi.

Milletvekilleri İbrahim Aydemir ve Mustafa Ilıcalı da cazibe merkezi ilan edilen Erzurum’un iş dünyası için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, iş adamlarını Erzurum’a yatırım yapmaya davet ettiler.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan işadamları, protokole cazibe merkezi hakkında sorular yöneltti. Daha çok istişare toplantısı tarzında geçen buluşma sonrası bazı işadamları ise Erzurum’da okul yaptırmak istediklerini vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.