Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

İŞTE ERZURUM’UN KORONOVİRÜS RAPORU…

İŞTE ERZURUM’UN KORONOVİRÜS RAPORU…
31 Mart 2020 12:35

VALİ Okay Memiş, koronavirüs salgınıyla ilgili düzenlediği değerlendirme toplantısında, Erzurum’a yönelik önemli bilgiler aktardı.

Valilik Toplantı Salonu’nda basın mensuplarını bilgilendiren Vali Memiş, alınan önlemleri sıraladı, başta televizyon haberleri olmak üzere, çeşitli kaynaklardan yayılan açıklama ve değerlendirmelerle paniğin eşeğine gelen insanları, yaptığı değerlendirme ile rahatlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kamu kurum müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Vali Memiş, altı kalın çizgilerle çizilecek şu bilgileri aktardı:

İŞTE SON DURUM

  • Erzurum’da karantina altında yerleşim yeri yok.
  • Erzurum’da virüs yüzünden ölen kimse de bulunmuyor.
  • Her gün yeni önlemleri hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede Cumhuriyet Caddesi’nde ve şehrin bazı noktalarında park yasağı alacağız.
  • Erzurum, sağlık altyapısı sağlam olan bölgenin merkezi şehridir.
  • Çevre illerden uçuşlar iptal edilince, vatandaş doğal olarak bize yönlendi. Toplamda 8 bin 500 talep var. Bu, ciddi bir rakam. biz, seyahatlerin kısıtlanması taraftarıyız Vatandaş evinde kalsın istiyoruz.
  • Elektrik ve doğalgaz faturalarının ödeme tarihlerini öteliyoruz.
  • Esnafın banka kredilerinin ertelenmesi yolunda tavsiye kararı aldık.
  • Özellikle 65 yaş ve üstü insanlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu, gerek kent merkezinde ve gerekse ilçelerimizde aldığı toplam 5 bin 806 çağrıya cevap vermiş ve talepleri karşılamıştır.

TERÖRLE MÜCADELE GİBİ

Erzurum’un mevcut durumunun iyi olduğunu, ancak bunun rehavete yol açmaması gerektiğini de kaydeden Vali Memiş, özellikle sosyal medyada yer alan “ölüm haberleri”bin de gerçeği yansıtmadığını belirten Vali Memiş,”Salgınla ilgili genel olarak iyi durumdayız ama bu kesinlikle rehavete dönüştürülmemeli. Risk çok yüksek, biraz sabırlı olmalıyız. Vatandaşlarımız kurallara harfiyen uyacaklar, bu konuda toleransımız olmayacak. Erzurum’da koronavirüsten dolayı ölüm vakası da yok. Sosyal medyada falan dolaşıyor ama böyle bir şey yok.

Mücadelemizi adeta bir milli mücadele gibi değerlendiriyoruz. Terörle mücadele gibi… Virüs maalesef öldürücü, şakası yok. Şu ana kadar ciddi tedbirler aldık. Ben de bizzat ilin valisi olarak, almış olduğumuz kararları uyulup-uyulmadığını bizzat kendim kontrol ediyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.